Foto: Boško Đorđević/Promo/Atelje 212

Nisam neko koga je lako fascinirati, ali jako mi se dopala predstava. Toliko su lepo igrali, bili su stvarno ekipa, niko se posebno nije izdvojio po tome ko je bio posebno dobar ili loš, nego su bili pravi ansambl. To je tako bilo lepo videti, jer je retkost - rekla je za Nova.rs glumica Tihana Lazović, koja je na premijeru komada „Pristanak“, koja je sinoć upriličena u Ateljeu 212, došla da podrži svog partnera Branislava Trifunovića koji je u ovoj drami tumačio advokata Džejka.

Pored njega u ovoj predstavi po tekstu Nine Rejn u režiji Nebojše Bradića igraju Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Marko Grabež, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin i Sofija Juričan.

Publika je ovu savremenu dramu, koja se odvija u advokatskoj kancelariji i otvara brojna pitanja o ljudskoj savesti, muško-ženskim odnosima, prijateljstvu, nagradila ovacijama.

A mi smo nakon premijere za mišljenje pitali troje glumaca koji su je gledali, a čiji su partneri igrali u ovom komadu.

– Ovo je izuzetno važna i snažna predstava u kojoj smo videli fantastičnu igru ansambla Ateljea 212. Tekst je izuzetno duhovit, potresan, i otvara pitanja koja su sve prisutnija i učestalija u našem društvu na raznim nivoima. Zamršenost ljudskih odnosa koji kada dođu u poziciju da se određuju pravno su još komplikovaniji i iznad svega se ova predstava bavi tom nedostojnom i strašnom pozicijom žrtve u slučaju silovanja pred pravnim sistemom i mehanizmom. Duhovita i važna predstava – rekao nam je Petar Benčina, koji je bio najavljen u prvoj glumačkoj podeli ove predstave, ali je morao da odustane iz zdravstvenih razloga pa ga je zamenio Marko Grabež.

Tamara Dragičević Foto: Boško Đorđević/Promo/Atelje 212

Sinoć je došao da podrži ceo ansambl, a posebno suprugu Tamaru Dragičević, koja je igrala lektorku Kiti, glavnu junakinju.

I glumac Bojan Dimitrijević je na premijeri prvenstveno bio uz svoju partnerku Jelenu Stupljanin, koja je tumačila lik glumice Zare.

– Svi moji utisci sa ove predstave su super pozitivni, a da nisam izuzetak, to je pokazala i reakcija publike na kraju. Naravno da sam slušao od Jelene kako teče proces rada i uvalila mi je tekst da pogledam, što i ja njoj priređujem, i stvarno je nakon čitanja moj prvi komentar bio da je fenomenalan. Plus, sve je ujednačeno, postavka je odlična, super izgleda scena, muzika je neprimetna a dodaje ono nešto važno, kostim fenomenalan. Nisam neko ko se uželeo pozorišta jer radim u njemu i geldam sve i svašta, i ovo mi je stvarno bilo prijatno iznenađenje jer postavlja razna bitna životna pitanja i daje nam smernice da se nad njima zamislimo i budemo bolji ljudi – rekao je Dimitrijević.

Scena iz predstave Foto: Boško Đorđević/Promo/Atelje 212

Tihana Lazović je na kraju istakla da je tema jedan od kvaliteta predstave „Pristanak“.

– Izuzetno je aktuelna, i o njoj svi traba da pričamo, a pokrenuo je pokret MeToo u Americi, a kod nas se nastavio. Ako nakon gledanja ove drame ne odemo kući sa ovim pitanjima i ne potražimo odgovore, onda ništa nismo napravili – zaključila je popularna glumica.

Bonus video:

Gorica Popović: Atelje 212 mi je kao druga kuća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar