Tamara Dragićević Foto:Zoran Lončarević

Trenutno najpopularnija domaća glumica vrlo vešto je izbegla zamku slave koja joj je donela uloga Silvane Armenulić i odmah kročila na scenu Ateljea 212, u liku lektorke Kiti u predstavi „Pristanak“

Lepo je ako uloga Silvane bude povod da neko dođe i pogleda predstavu „Pristanak“. Mada, brzo će zaboraviti na to jer kada sednete u taj mrak teatra, sve se izbriše. To je magija pozorišta, posebno ovako moćan komad i ekipa koja ga igra, kaže za Nova.rs Tamara Dragičević, trenutno naša najpopularnija glumica zahvaljujući ulozi Silvane Armenulić u filmu „Toma“ a koja će u Ateljeu 212 zaigrati glavnu ulogu u pomenutoj predstavi.

Po tekstu Nine Rejn, „Pristanak“ je režirao Nebojša Bradić.

Tamara Dragičević Foto: Boško Đorđević/Promo/Atelje 212

U središtu priče su advokati, koji su istovremeno prijatelji, ali zauzimaju suprotstavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih. Međutim, turbulentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala na poslu i prijatelja, njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzije istine.

Naglašava da je komad protkan specifičnim engleskim humorom, ali da priča nije nimalo laka.

– U stvari, bolna je. Govori o problemima svih nas, porodičnih, poslovnih, prijateljskih, muško-ženskih odnosa. Mnogi bi rekli da se to njima ne dešava, ali svi smo bar nekad to čuli, takve dijaloge, rasprave. I sutra to može da nam se desi. Vešto je napisano i zato sam prepoznala svaku situaciju iako nisam imala lično iskustvo. Toliko je snažna životna priča. Mi živimo te ljude više od dva meseca i nastavićemo kroz igranje i to nije lako, svaka nijansa se vidi. Da sam u publici, bilo bi mi dirljivo i uzbudljivo, jer je realno, prepoznajemo se – rekla nam je Tamara neposredno pred premijeru.

Bonus video: Balkanskom ulicom – Ljuba Bandović