Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Svečana premijera domaćeg igranog filma "Leto kada sam naučila da letim" prema romanu Jasminke Petrović, u režiji Radivoja Raše Andrića održana je sinoć u Kombank Dvorani, uz prisustvo gotovo kompletne glumačke i autorske ekipe.

Zanimljivo je da se ove večeri desila prava retkost, a to je da je film premijerno prikazan istovremeno u tri sale, sve tri projekcije su bile apsolutno rasprodate, a ovacije u ritmu muzike iz filma su svuda trajale barem 10 minuta. Publika je zaista bila oduševljena, sve vreme se orio smeh u sali tokom veoma duhovitog, zabavnog i beskrajno šarmantnog filma, a bilo je i suza kod neočekivano tužnih segmenata.

Na gala premijeri su bile prisutne mnoge ličnosti iz javnog života, prevashodno dramski i muzički umetnici, koji su uživali u filmu i došli da podrže svoje kolege. Nesumnjivo će novo ostvarenje biti zaista veliki hit u bioskopima sa ogromnim brojem posetilaca i već sada su mu prognoze da će biti jedan od najgledanijih domaćih naslova tokom 2022. godine.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Priča filma prikazuje svet tinejdžerke Sofije, koja umesto željenog kampovanja sa društvom iz škole, najboljom drugaricom i njenim bratom – velikom simpatijom, odlazi nevoljno da provodi dugo leto na Hvaru sa svojom napornom i autoritativnom bakom. Na bajkovitom letovalištu njih dve su gošće bakine sestre, koju Sofija jedva da je upoznala ranije i sa te dve neobične babe, malena junakinja provodi svoje vreme daleko od Interneta i svog mikro-sveta.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Tokom septembra i oktobra 2020. godine na Hvaru, u koprodukciji Srbije, Hrvatske, Slovačke i Bugarske, snimljen je ovaj film na autentičnim prelepim lokacijama, tako da je atraktivnost tih morskih predela jedno od važnih aduta za sva čula.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Film je prepun duhovitih momenata i publika je uživala sve vreme u dijalozima babe i unuke, i dobrim delom ovu ekranizaciju romana nosi glumica Olga Odanović, koja je još jednom dokazala svoje komičarske sposobnosti u dodiru sa veoma ozbiljnim valerima.

Uz mešavinu humora, živopisnih likova i autentičnog prikaza međuljudskih odnosa, roman i film „Leto kada sam naučila da letim“ je svakako za decu i velike.

Sofiju tumači vrlo ubedljivo Klara Hrvanović, Olga Odanović je izvrsna kao baka, dok važne role tumače i Snježana Sinovčić i Žarko Laušević, a vrhunsku muziku je komponovao Vasil Hadžimanov.

Bonus video: Premijera filma „Zlatni dečko“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar