Vida Ognjenović, Dino Mustafić i ekipa predstave "Život se sa mnom mnogo poigrao". Foto: Promo

Osmo izdanje ambijentalnog pozorišnog festivala Novi tvrđava teatar biće održano od 3. do 8. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima.

Selektorka Vida Ognjenović je izabrala pet predstava u izvođenju teatara iz zemlje i iz regiona.

„Želela sam da selektovane predstave u centar stavljaju čoveka, njegovu sudbinu, sreću i nesreću, njegov profil i njegov humani nastup prema svetu. Nadamo se da ćemo vas ovakvim repertoarom uveriti da postoji takvo pozorište – postoji zato što je teatarska umetnost svemoćna… Zato što pozorište vidi i u mraku“, naglasila je Vida Ognjenović.

Program festivala:

3. i 8. septembar

Život se sa mnom mnogo poigrao, r: Dino Mustafić, Novi tvrđava teatar

4. septembar

Ostajem ostati, r: Gabriela Crnković, samostalna istraživačka produkcija grupe glumaca iz Novog Sada

5. septembar

Jugoslavija, moja dežela, r: Marko Misirača, koprodukcija Gledališča Koper (Slovenija) i Pozorišta Prijedor (Republika srpska, BiH)

6. septembar

Nesrećni, r: Ištvan Albu, Pozorište Figura Studio (Rumunija)

7. septembar

Berači snova, r: Božidar Đurović, Zvezdara teatra

Pored Vide Ognjenović, na konferenciji za štampu su govorili reditelj Dino Mustafić i glumci iz predstave „Život se sa mnom mnogo poigrao“: Gordana Đurđević Dimić, Annamaria Serda, Sanja Ristić Krajnov, Nataša Stanišić, Jugoslav Krajnov, Miloš Đurović, Zoltan Molnar, Marija Medenica i Milo Lekić.

Sve predstave počinju u 20 časova. Karte za festival se prodaju putem Gigs Tix-a, a cena pojedinačne ulaznice je 1000 dinara, dok komplet karata za sve predstave iznosi 4000. U cenu karte uračunat je i prevoz do Čortanovaca, koji će biti organizovan svake večeri iz Novog Sada i Beograda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar