Foto: Lionel GUERICOLAS/MPP / Sipa Press / Profimedia; Peter Macdiarmid / Eyevine / Profimedia; David Albahari Foto: Anna Weise / akg-images / Profimedia

Francuski ekonomista Toma Piketi i jedan od najvećih francuskih pisaca današnjice Erik-Emanuel Šmit gostovaće sutra na Sajmu knjiga.

Piketi će u 13.30 u hali 1 na štandu Akademske knjige potpisivati knjige i družiće se sa svojim čitaocima.

U Sali “Jovan Jovanović Zmaj” od 13 sati biće održana tribina “Naivna pesma i buntovno dete: sećanje na Milovana Danojlića i Rajka Petrova Noga”, a učestvovaće Dejan Aleksić i Valentina Hamović.

U okviru programa “Klasici” u sali “Vasko Popa” biće organizovan razgovor “Albaharijev svet”. O Davidu Albahariju (1948-2023) govoriće Svetislav Basara, Žarko Radaković, Mihajlo Pantić, a moderator je Jasmina Vrbavac.

Gost sajma je i Sajmon Sibag Montafjore, koji će biti u sali “Ivo Andrić” od 14 sati, a odmah zatim na istom mestu biće održan dijalog Žoaoa Tordoa i Muharema Bazdulja.

Takođe, u sali koja nosi ime našeg nobelovca, ali od 16 časova u okviru programa “Pisci i tumačenja” govoriće Vladislav Bajac i Tamara Krstić, a moderator je Ana Marija Grbić, dok će nakon njih mikrofone preuzeti Dušan Kovačević i Mihajlo Pantić.

Mihajlo Pantić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Od 18 časova na programu “Dijalozi nagrađenih” razgovaraće Vladimir Pištalo sa Vladimirom Kecmanovićem.

Francuski institut u Srbiji i izdavačka kuća „Clio“ organizuju od 16 sati susret sa Erikom-Emanuelom Šmitom. Jedan od najvećih francuskih pisaca potpisivaće knjige na štandu IP Clio, Arena hale 1.

Erik Emanuel Šmit Foto:Francuski institut u Srbiji

Na štandu Francuske, Hala 2a od 17 sati biće organizovano predstavljanje njegovog romana „Drugi život Adola H“, a pored Šmita, govoriće prevodilac dr Nikola Bjelić i Zoran Hamović, glavni urednik IP Clio. Razgovor moderira Milica Vinaver-Ković.

Bonus video: Gojko Božović o Albahariju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar