Foto:Vukica Mikača

Povodom 66. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga na kome je Francuska počasni gost, u subotu, 28. oktobra u 21.30, biće upriličen susret sa piscem Erikom Emanuelom Šmitom u Teatru i operi Madlenianum.

Pre toga, na Velikoj sceni od 19.30 biće odigrana njegova drama “Da krenemo ispočetka”, koja je premijerno izvedena 1. oktobra 2021. u Madlenijanumu.

Erik Emanuel Šmit Foto:Francuski institut u Srbiji

Erik Emanuel Šmit je jedan od vodećih dramskih pisaca, sklon filozofskom razmatranju suštinskih pitanja morala i smisla življenja, koji uspeva da uspostavi interakciju između scene i gledališta. Svojim komadima ispunjenim duhovitom misaonom konverzacijom i obrtima, pokazuje da je uspešan sledbenik popularne francuske bulevarske tradicije pozorišta, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, njegova drama “Da krenemo ispočetka”, u prevodu Nikole Bjelića i u režiji je Andree-Ade Lazić, ukazuje na bitnost nevidljivog i nematerijalnog i podržava veru u čuda. Priča prati uspešnog naučnika i nobelovca koji se vraća u svoju staru kući i tamo zatiče sebe iz mladosti u danu koji je bio presudan za neke važne životne odluke. Prošlost i sadašnjost se susreću, a uloge igraju izvrsni Slavko Štimac, Ljubomir Bulajić, Branka Petrić, Lana Adžić, Tamara Aleksić, Nadežda Jakovljević i Natalija Vlahović.

Foto:Vukica Mikača

Posle predstave, koja će samo za ovu priliku biti titlovana na francuski jezik, na Bell Etage-u, publika će moći da se susretne sa piscem.

Bonus video: Ovacije za film „Čuvari formule“ na premijeri u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar