Stevan Filipović Foto:Nova S

Reditelj Stevan Filipović rekao je da je ono što vlast radi u medijima "izopačeni socijalni eksperiment" koji "ne bi trebalo da postoji", i podržao proteste koje je izazvao intervju sa osuđenim silovateljem u tabloidu "Informer".

– Drago mi je što su na čelu tog protesta žene koje su ustale i pokazale da ne može, da je bilo dosta, ovo je kap koja je prelila čašu – rekao je Filipović u „Novom danu“ na N1.

Rekao je da je svaki oblik građanskog protesta i neposlušnosti jako važan i da je „moralna obaveza svih ostalih“ da se pridruže.

Kako je kazao, žene treba da vode glavnu reč, jer o njima se radi, „ali mi (treba) da radimo sve ostalo“.

Istakao je da su mlade inicijatorke protesta uzele da rešavaju problem „na najbolji mogući način, pritom izlažući se riziku“, jer „Informer“ nisu novine nego državni projekat.

– Toliko sam ponosan i srećan što su žene stale na čelo tog protesta – kazao je.

Na pitanje o protestu građana Vršca zbog ubistva dvogodišnje devojčice, i tome što je tužilaštvo pokrenulo postupak, kaže da je „katastrofalan poraz“ ako se dođe do ovakve situacije, pa se sankcijama dolazi na normalno.

– Prevencija je moguća ako institucije rade – rekao je Filipović.

U Vršcu je održan neformalni protest nekoliko desetina građana, a povodom porodičnog nasilja i zločina u kom je otac ubio svoju dvogodišnju ćerku, a potom izvršio samoubistvo.

Filipović je rekao da „moramo da napravimo otklon“ i da bombardovanje „takvim užasima“ stvara desentivizacija kod publike.

– Nešto najstrašnije na svetu nam postane obična vest, a mislim da mediji idu u tom pravcu – rekao je on.

Bonus video: Vaskrsnuće Matriksa – gosti Stevan Filipović i Miljan Tanić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar