Podeli
Kombank dvorana, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bioskopi ostaju zatvoreni zbog pogoršavanja situacije sa koronavirusom, a direktor Kombank dvorane i distributerske kuće "Megakom film" Igor Stanković kaže da je trenutno nemoguće predvideti kada ćemo ponovo gledati filmove u salama.

– Tokom jula sigurno neće biti otvaranja bioskopa. Kada ćemo otvoriti bioskope, u ovom trenutku ne znam. U Kaliforniji ne samo što je pomereno otvaranje bioskopskih sala, nego su u devet oblasti zatvorili barove. Vraćaju se mere koje kod nas još uvek nisu vraćene, a verovatno hoće – rekao je Stanković za portal Nova.rs.

U svetu pa i u Srbiji prikazivači filmova očekivali su da visokobudžetni filmovi “Tenet” Kristofera Nolana i “Mulan” Niki Karo sredinom jula, kako je bilo najvljivano, ožive bioskope i posle tri meseca vanrednog stanja vrate publiku u bioskope, međutim njihova distribucija je odložena za 12. i 24. avgust.

Igor Stanković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

– Startovi filmova pomereni su za avgust. Najraniji datumi su polovinom avgusta i pre toga ne vidim razloga za otvaranje bioskopa – rekao je Stanković.

Biće pomerena i akcija “Povratak u bioskop”, koja je trebalo da od 1. do 15. jula u bioskopskim dvoranama omogući publici da u gradovima širom Srbije pogleda omiljene filmove pre dolaska novih naslova.

U planu je bio jedinstven repertoar u svim bioskopima od dvadesetak ostvarenja iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je zbog nastupanja pandemije prekinuto bioskopsko prikazivanje.

– Preostaje nam da tokom jula iz automobila nastavimo da gledamo filmove na Adi, u drajv-in bioskopu. Drugačije je za sada nemoguće. Nema još uvek ničega što bi nam ukazalo da ima svetla na kraju tunela. Ne vidimo još kraj tog tunela – rekao je Stanković.

Komentari

Vaš komentar