Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Nisam očekivao da će moje vraćanje kraljevskog odlikovanja izazvati takvu pažnju, izjavio je škotski glumac Alan Kaming.

Svi mediji širom sveta preneli su pre neki dan da je škotski glumac Alan Kaming odlučio da se dobrovoljno odrekne priznanja Komandant reda britanske imperije OBE kojim ga je odlikovala britanska monarhija 2009. godine.

Glumac se odlučio na takav potez zbog, kako je objasnio, toga što se vremenom, naročito nakon smrti Elizabete Druge, pokazalo da je „britanska monarhija otrovna, i da je profitirala na smrti starosedelaca u kolonijama širom sveta“.

– Konačno su mi se otvorile oči – saopštio je Kaming na svoj 58. rođendan, dodavši da je „uradio dobro za sebe“.

I s obzirom na pažnju koji je izazvao ovaj njegov potez, glumac je izjavio za „Holivud riporter“ da nikako nije očekivao takvu pozornost, odnosno da će to biti maltene vest broj jedan svuda:

– Ne mogu da verujem kakav je uticaj u svetu imalo moje saopštenje. Malo sam srušio internet! Pretpostavio sam da će mnogi preneti tu vest, ali ne da će pokloniti toliku pažnju. Totalno ludilo. Pa, u Škotskoj sam bio na naslovnim stranama svih novina…

Alan Kaming Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Alan Kaming je 2009. u okviru tradicionalne dodele kraljevskih priznanja dobio u Bakingemskoj palati, iz ruke princeze En, odlikovanje i titulu OBE za doprinos umetnosti, ali i borbi za prava LGBT populacije.

Bonus video: Ivana Roščić i Goran Bogdan o „Stricu“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar