Foto:Filmski centar Srbije

Film "Divljač" rediteljke Bojane Babić, sa Draganom Varagić, Eminom Elor i Silvijom Križan u glavnim ulogama, biće prikazan 18. novembra na Talinskom međunarodnom filmskom festivalu "Crne noći", i to u okviru takmičarskog programa kratkih filmova POFF Shorts, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

Film „Divljač“ prikazan je premijerno u avgustu 2020. godine u Ljubljani (FEKK), a zatim i domaću premijeru u Novom Sadu (Filmski front). Takmičarski program kratkih filmova POFF Shorts je deo najvećeg filmskog festivala u severnoj Evropi – Talinskog međunarodnog filmskog festivala „Crne noći“ u Estoniji koji se od 2014. godine vodi kao jedan od festivala A kategorije.

Radnja filma „Divljač“ prati tri žene koje krišom odlaze iz rodnog sela u šumu, u lov na divljeg vepra. Uz svaki novi pucanj, otkrivaju strast prema drugačijem plenu.

– Kako tvrde selektori Lorens Bojs i Tara Karajica, filmovi u međunarodnom takmičarskom programu, među kojima je i moj, bave se identitetom, rasom, seksualnošću, odrastanjem, starenjem, ljubavlju, srećom, tugom i svim onim između. Filmovi prikazuju podeljen svet koji se neprestano menja i ljude koji pokušavaju da pronađu svoje mesto u njemu. Posebno mi je drago što će se festival odvijati uživo i što ću biti u prilici da prisustvujem projekciji. Biće to prvi put da gledam film zajedno sa publikom, što je ove godine velika privilegija – kaže Bojana Babić.

 

Pored Bojane Babić, autorski tim „Divljači“ čine direktorka fotografije Maja Radošević, scenografkinje Nera Vulović i Nađa Antić, kostimografkinja Milica Kolarić (angažovana na filmu „Oaza“ nagrađenom na ovogodišnjem festivalu u Veneciji), montažerka Ana Todorovski, šminkerke Bojana Mitrović i Ivana Zavišen, snimatelj zvuka Marko Veljković i dizajner zvuka Nikola Janković. Producenti su Maja Popović i Milan Stojanović („Sense Production“) u saradnji sa kućom „Cinnamon Films“, a ostvarenje je podržao i Filmski centar Srbije.

Bojana Babić diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2015. godine, a 2017. godine masterirala studije filma u inostranstvu, u okviru „Kino Eyes – The European Movie Masters“. „Divljač“ je njen rediteljski debi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar