Izložba uspomena “Srešćemo se“ povodom tragičnog ubistva Premijera Srbije, dr Zorana Đinđića Foto:Mreža za demokratski dijalog

Izložba uspomena "Srešćemo se" na premijera Srbije Zorana Đinđića biće otvorena danas u 19 časova u prostorijama DD Mreže, saopštila je Mreža za demokratski dijalog.

Na postavci u prostorijama DD Mreže u Svetozara Markovića 27 (stan 2) posetiocima će biti predstavljene odabrane fotografije i predmete iz privatnih kolekcija bliskih saradnika nekadašnjeg premijera, koje do sada nisu predstavljene u javnosti.

Takođe, na izložbi će mladi koji su stasavali u decenijama nakon njegovog ubistva, koje se desilo na današnji dan 2003. godine, podsetiti izjava i misli Zorana Đinđića.

Srbija se, kako podsećaju iz Mreže za demokratski dijalog, već 19 godina s prvim znacima proleća podseća na dan kada je voljom nekih ljudi ubijen čovek koji danas nosi simbole najuzvišenije modernizacije našeg društva.

„Tu modernizaciju je želeo, na njoj radio i ostavio nama obavezu da taj posao završimo. Svih ovih godina smo gledali njegove slike, šetali za Zorana, pričali za Zorana, smišljali za Zorana, svesni činjenice da je svojim idejama i delima ispisao svoje ime u našoj istoriji, a da njegova zaostavština nadživljava i trenutak kada je kreirana i okolnosti kojima je bila namenjena“, navode iz Mreže, uz zaključak:

„U želji da obeležimo budućnost i životnost njegovih misli, u slavu njegovim dostignućima koje je ostavio za života, organizovali smo izložbu predmeta i slika iz privatnih arhiva, koje javnost nije imala prilike da vidi do sada, kao i promociju njegovih misli i ideja koje u aktuelnim okolnostima naročito pokazuju svoju svevremenost“.

Bonus video: Anketa murali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar