Danijel Krejg i Lea Sedu u filmu "Nema vremena za umiranje", Foto: Promo

Jedna od zvezda novog filma o Džejmsu Bondu, Lea Sedu, upozorila je gledaoce da ponesu maramice kada pođu da gledaju "Nije vreme za umiranje" (No Time to Die), čija je premijera zakazana za kraj godine.

Francuska glumica Lea Sedu, koja i u ovom nastavku igra devojku Džejmsa Bonda (Danijel Krejg), upozorava da je „Nema vremena za umiranje“ veoma dirljiv i prepun emocija.

– Kladim se da ćete plakati. I ja sam plakala dok sam ga gledala, što je čudno, jer glumim u filmu – izjavila je Lea, čiji lik Madlen Svon na kraju prethodnog filma, „Spektra“, odlazi sa Bondom „u zalazak sunca“ držeći ga za ruku.

Ovi njeni komentari, objavljeni na „Dejli mejlu“ (Daily Mail), ponovo su podstakli nagađanja da će u 25. filmu o Bondu umreti neki važan lik. Pričalo se i da je prvi reditelj filma, Deni Bojl, razmatrao opciju da ubije agenta 007, zbog čega je napustio projekat, a na njegovo mesto doveden Keri Fukunaga (Pravi detektiv).

Fukunaga je izjavio da će ovaj film – koji počinje scenama života Džejmsa Bonda kao penzionisanog agenta na Jamajci – uvezati sve eventualne nepoznanice.

– Za mene je, kao scenaristu i reditelja, bilo ključno da ponovo otkrijem ko je Bond posle pet godina povučenog života, kakav je čovek postao? Ljudi bliski njemu su sada ugroženi, jer se pojavio neko nov, neko opasniji od svih dosadašnjih protivnika – objasnio je Fukunaga.

Reditelj je dodao da je „Nema vremena za umiranje“ kulminacija svega onoga što je Bond postao i video, „svih njegovih trauma i gubitaka“.

Lea Sedu je dodala i da njena Madlen nije ponizna i popustljiva kao što su dosadašnje Bondove devojke to bile.
– Njen lik nije napisan tako da zadovolji muški ukus. Nije objekat niti definiše sebe kroz svoju seksualnost. Pametna je, nezavisna i mislim da poseduje pravu dubinu – poručila je Lea.