Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Direktorka Opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš Petrović smenjena je sa te funkcije, saznaje Nova.rs. Trumbetaš Petrović je ovu informaciju potvrdila za naš portal.

„Smenjena sam posle tri godine bez obrazloženja“, rekla je za Nova.rs Jasmina Trumbetaš Petrović, direktorka Opere Narodnog pozorišta.

„Sa upravnicom Ivanom Vujić, nažalost, nisam imala komunikaciju, hijerarhija direktora nije poštovana, zaobilazili su me. Jedino što mi je rekla jeste da treba da pojačam operski ansambl i da se vratim na mesto prvaka Opere“, rekla nam je Trumbetaš.

Nova.rs je kontaktirala upravnicu Narodnog pozorišta Ivanu Vujić s molbom da prokomentariše ovaj slučaj, ali nam je ona kratko rekla da je u Tirani i da ne može da govori.

Ivana Vujić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Ja sam u nacionalnom pozorištu u Tirani na svečanom otvaranju, u toku je sastanak. Današnji ceo dan ću biti na sastancima s njima, to se pozorište otvara posle četiri godine. Kada završimo sve to, biće gala veče. Puno vas pozdravljam“, rekla je kratko Ivana Vujić.

Jasmina Trumbetaš do sada je ostvarila niz glavnih uloga sopranskog faha: Leonora u Trubaduru i u Moći Sudbine, Elizabeta u Don Karlosu, Amelija u Balu pod maskama, Aida, Madam Baterflaj, Tatjana u Onjeginu, Mimi u Boemima, Mikaela u Karmen, Adriana Lekuvrer, Margareta u Faustu, Fjordiliđi u Tako Čine Sve (Mocart), Pamina u Čarobnoj Fruli, Karolina u Dve Udovice, Ebigejl u Vešticama iz Salema, Hasanaginica.

Održala je niz koncerata po Srbiji i inostranstvu: Norveška, Nemačka, Italija, Portugal, Ženeva, Varšava, Grčka, Pariz, London, Kopenhagen, Izrael. U njen koncertni repertoar spadaju Verdijev rekvijem, Dvoržakov rekvijem, Mocartov rekvijem, Betovenova 9. simfonija, Bruknerova misa, Rahmanjinova zvona, Rekvijem Ksenije Zečević, Pergolezijev Stabat Mater, Hongerov Kralj David.

Rediteljka Ivana Vujić Kominac je postavljena na čelo Narodnog pozorišta odlukom Vlade Republike Srbije, 21. novembra 2018. godine. Od njenog imenovanja, nacionalni teatar prate razni skandali.

Bonus video: Koncert Plasida Dominga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare