Otvaranje izložbe SmartArt 2021, galerija N.O. Concept Foto: Mina Petrović

Druga međunarodna manifestacija SmartArt 2021 – „Umetnost i nauka u primeni: iskustvo i vizija” trajaće do 25. septembra 2021. U toku je izložba radova mladih autora u galeriji N.O. Concept u Beogradu, a konferencija će početi 23. septembra. Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu je organizator.

Reč je o nizu paralelnih naučnih, edukativnih, izložbenih i umetničkih programa, sa cilјem da se ukaže na bogatstvo i značaj primenjenih umetnosti i dizajna, na višestruke i neraskidive veze između nauke i umetnosti u savremenom dobu, kaže se u saopštenju Fakulteta primenjenih umetnosti.

U okviru manifestacije biće održana SmartArt konferencija od 23. do 25. septembra 2021. godine u svečanoj sali SANU i prateća izložba radova mladih autora od 10. do 23. septembra u Galeriji N.O. Concept u Beogradu.

Otvaranje izložbe SmartArt 2021, galerija N.O. Concept Foto: Mina Petrović

Izložba kao integralni deo SmartArt 2021 manifestacije upoznaje publiku sa inovacijama, potencijalima i izazovima pojedinačnih i kolaborativnih praksi koje estetizuju, oplemenjuju našu svakodnevicu i životni prostor, ali pokreću i nude rešenja za aktuelna društvena pitanja i probleme, ističući poziciju umetnika i dizajnera kao značajnog aktera u društvenim tokovima današnjice, dodaje se u saopštenju.

Konferencija SmartArt 2021 biće održana 23. i 24. septembra pod pokrovitelјstvom Odelјenja umetnosti Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu. Ona će okupiti preko 200 učesnika, naučnika, stručnjaka, istraživača i umetnika različitih profila iz 13 zemalјa, sa evropskog i američkog kontinenata.

Plenarna predavanja održaće eminentni naučnici i stručnjaci svetskog glasa Rudolf Klajn (Mađarska), Stefano Ridolfi (Italija), Sava Čvek (SAD) i Emanuel Breon (Francuska).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar