"Možiček" Foto:Rok Deželak

Dečija plesna predstava iz Slovenije „Možiček“ kompozitora Josipa Ipavca, u koreografiji Aleksandra Ilića i Gjergj Pervazija, gostovaće 8. februara na sceni Malog pozorišta „Duško Radović“ u Beogradu.

Projekat je realizovan u slovenačkoj produkciji „Hiše kulture“ Celje i Festivala „Velenje” koja je premijerno izvedena 27. decembra 2021. na sceni Slovenskog ljudskog gledališča u Celju, u čast obeležavanja 100 godina od smrti slovenačkog kompozitora Josipa Ipavca (1873-1921).

Foto:Rok Deželak

Plesna predstava za decu i odrasle „Možiček“ se sastoji iz dve koreografske celine: prvi deo predstave „RE:start“ uradio je koreograf Gjergj Pervazi iz Albanije, a drugi deo je postavio srpski koreograf Aleksandar Ilić, poznat po projektima sa rediteljem Aleksandrom Nikolićem (“Grand Hotel” – Madlenianum, “Orfej i Euridika” – Narodno pozorište u Beogradu, “Faust” – SNP, Novi Sad).

Predstavu izvode igrači Međunarodne plesne platforme „Balkan Dance Project“ – Mojca Majcen i Patricija Crnkovič iz Slovenije, Branko Mitrović iz Bosne i Hercegovine, Jakša Filipovac iz Srbije i muzičari Iztok Kocen – klavir, Uroš Bičanin – violina, Zoran Bičanin – violina, Miha Firšt – kontrabas.

Foto:Rok Deželak

Autorski tim je sastavljen iz Slovenije i Srbije: dramaturg Nuša Komplet Peperko, scenograf Matija Kovač, kostimograf Aleksandra Karović.

Bonus video: Luna park – Jelena Bogavac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar