Foto: Galerija ULUPUDS/Promo

"Slike i ogledala" naziv je samostalne izložbe Marijane Oro čije otvaranje je zakazano za 10. avgust od 18 sati u Maloj galeriji ULUPUDS u Beogradu.

„U slikama i ogledalima Marijane Oro, počinje put kao vrsta intimne avanture kroz susret sa onostranim ka suštini ljudskog postojanja. U putovanju ka sebi, kroz motive kao što su piramide, brda, vulkani, talasi, geometrija, predstava raja i vrtlozi, umetnica, koristeći dvodimenzionalan crtež, kao i simboliku rukopisa, priča odnosno ističe naraciju intimne poezije. Crtež slike prenosi u tehnici štampe na ogledalo, ističući doživljaj slike kao jedinstvo crteža tušem i perom, akvarela kao pozadine, reflektujuće površine ogledala, svetla kao pokretača slike i gledaoca kao učesnika i figure koja se iščekuje u radu“, navodi se, između ostalog, u najavi izložbe.

Jedan od radova Marijane Oro Foto: Galerija ULUPUDS/Promo

Izložba sa podnaslovom „putovanje bez kretanja“ biće otvorena u Uzun Mirkovoj 12 do 20. avgusta.

Marijana Oro rođena je u Beogradu, a diplomirala je 2005. na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Zorana Vukovića, kod koga je završila i specijalističke studije na odseku slikarstvo. Doktorirala je 2015. godine na FLU kod mentorke Anđelke Bojović. Član je ULUS-a od 2006. godine i grupe Svetionik iz Pančeva. Do sada je imala 16 samostalnih izložbi i više od 60 kolektivnih u zemlji i inostranstvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar