Foto: Galerija ŠTAB/Promo

Izložba  skulptura “Plastične misli” Petra Sibinovića, biće otvorena u petak 1. oktobra u 19 časova u Galeriji ŠTAB, u TC Galerija, kod ulaza broj 2.

Izložba obuhvata dinamičnu seriju skulptura nastalih u prethodne dve godine kao produkt analize i istraživanja raznih, skulptorski neuobičajenih materijala, reciklažnih procesa i novih tehnologija izrade. Ovi radovi upravo istražuju simbiotske odnose pretnodno navedenih fenomena, preispitujući dobijene likovne vrednosti kroz jedan savremen, tehnološki postupak,  stvarajući specifičan likovni izraz, kaže se u saopštenju.

Foto: Galerija ŠTAB/Promo

„Predmet ovog skulptorskog istraživanja je pronalaženje „plastičkog“ potencijala u skulptorskom materijalu i definisanje određenih narativa koji se vezuju za ta stanja. Može se reći da je moje interesovanje  usmereno na promenljivost materijala i na pozicije mogućeg preoblikovanja i preuzimanja kontrole nad oblikom. Iz tih razloga češće koristim materijale koje bismo mogli nazvati skulptorski neuobičajenim jer ne dozvoljavaju laku manipulaciju, ali se u određenim uslovima mogu specifično preoblikovati“, kaže autor.

Petar Sibinović je rođen 1986. godine. Diplomirao (2010) je i doktorirao (2018) na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za vajarstvo. Član je ULUS-a od 2015. godine. Izlagao je na više od 15 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na brojnim kolektivnim izložbama.  Dobitnik više nagrada iz oblasti skulpture i crteža.

Bonus video: Počeo jesenji 18. Beogradski festival igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar