Foto: SKC Kragujevac

Na konkurs mogu da se prijave autori starosti do 35 godina, koji do sada nemaju objavljenu nijednu knjigu.

Kragujevački Studentski kulturni centar raspisao je svoj tradicionalni konkurs ‘‘Prvenac‘‘, kao podršku mladim piscima da potpuno besplatno dođu do štampanja svoje prve knjige.

Ove godine konkurs je raspisan 22. put, a kao i do sada, biće izabrana tri najbolja rada, koja će SKC objaviti u okviru svoje izdavačke delatnosti.

Pravo učešća imaju autori do 35 godina, koji do sada nisu objavili knjigu, a u obzir dolaze pesnički, prozni, esejistički, dramski i međužanrovski radovi.

Konkurs je otvoren za ceo region, odnosno za stvaraoce sa govornog područja Srbije, Hrvatske, BIH, Crne Gore, a u obzir dolaze i radovi autora iz dijaspore koji pišu na ovim jezicim.

Radove, potpisane punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom koja mora da sadrži podatke za kontakt, potrebno je dostaviti u tri primerka na adresu: Studentski kulturni centar, Radoja Domanovića 12, 34000 Kragujevac, Ili na adresu elektronske pošte [email protected]

Konkurs  je otvoren do 15. aprila 2023. godine, a imena autora izabranih radova, čije knjige ulaze u izdavački plan edicije „Prvenac“ biće objavljena 21. maja 2023. godine.

Knjige mladih pisaca, tradicionalno će i ove godine biti promovisane na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

BONUS VIDEO: Sajam knjiga nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar