Damir Handanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Fotografija računa iz restorana "Smokvica" za ceh od 456 hiljada dinara, koji je navodno platio Damir Handanović ispred Centra beogradskih festivala, ceo dan je bila jedna od glavnih tema na Tviteru. Handanović za Nova.rs demantuje da on i CEBEF imaju veze s tim računom.

– Račun nije plaćen, već je fotografisan pre nego sto je dostavljen u ustanovu koju vodim, kaže za Nova.rs Damir Handanović, direktor Centra beogradskih festivala (CEBEF), demantujući plaćanje ceha od 456 hiljada dinara u beogradskom lokalu “Smokvica”.

– Nadovezaću se na demanti restorana Smokvica i ugostitelja koji su zgroženi ovim postupkom portala „Direktno“. Predmetna večera je bila prvo okupljanje i druženje domaćih i stranih filmskih profesionalaca u sklopu Industry dela 50. FEST-a, tj. programske celine Fest Forward. Svi učesnici su bili pažljivo selektovani od strane producenta i guest službe Fest Forwarda. Troškovi ove večere za 73 gosta, kao i ostalih koje su sledile, su u celosti pokrivene od strane Filmskog centra Srbije, Filmskog centra Crne Gore i Filmskog centra Slovenije – tvrdi direktor CEBEF-a.

Handanović dodaje da na večeri u Smokvici nije bio prisutan.

– Izuzetno mi je drago da smo ponovo pokrenuli susrete filmskih profesionalaca nakon par godina pauze i to u okviru manifestacije koju Cebef producira, Međunarodnog filmskog festivala FEST. Zahvaljujem se svim partnerima koji su omogućili da ovaj broj značajnih gostiju poseti Beograd” – zaključuje Handanović.

Da podsetimo, danas se na Tviteru pojavila fotografija računa od 27. februara iz restorana “Smokvica” za ceh od 456 hiljada dinara za 73 ljudi i njihovo posluženje. Kao platilac računa je označen CEBEF, pa su se građani na Tviteru pitali otkud novac za toliki broj gostiju ide na račun građana Srbije.

Bonus video: Govor Mikija Manojlovića na Festu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare