Foto: Promo/Galerija Artget

Vođenje i razgovor uz izložbu fotografija "Belgrade Raw Perspectives" troje autora, Jelene Nikolić, Predraga Đulinca i Stefana Jovanovića, biće realizovano u petak, 19. februara, u 18 sati u Galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda, saopšteno je iz ove institucije.

Specijalizovana fotografska Galerija Artget počela je 20. sezonu i u ovoj godini program čini po jedna izložba koju koncipiraju i realizuju umetnički direktori u prethodnoj deceniji, a prva u tom nizu postavki je „Raw Perspectives“ koju priređuje fotografski kolektiv „Belgrade Raw“ od 11 članova, kolektivni umetnički direktorat Galerije u 2013. godini.

Foto: Promo/Galerija Artget

Jelena Nikolić (1990) je multimedijalna umetnica iz Beograda, u kome živi i radi. Osnovne studije slikarstva i master studije transmedijskih istraživanja završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Dobitnica je nagrade za osobenu kreativnu inovaciju iz fonda „Miloš Bajić“, za 2013. godinu. Imala je četiri samostalne i učestvovala na više grupnih izložbi, kolonija i radionica u zemlji i inostranstvu, a bavi se fotografijom i video radovima.

Predrag Đulinac (1997) je fotograf iz Sombora, koji trenutno živi u Novom Sadu, gde završava osnovne studije na Fakultetu tehničkih nauka (Grafičko inženjerstvo i dizajn). Fotografijom se bavi od 2017. i do sada je učestvovao na jednoj grupnoj izložbi.

Foto: Promo/Galerija Artget

Stefan Jovanović (1994, Sombor) je završio osnovne studije novih likovnih medija i master studije grafike i štamparstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, iza njega su tri samostalne i više grupnih izložbi, a tokom karijere bavio se fotografijom, kolažem, tradicionalnim tehnikama štampe i video radom, član je umetničke grupe „Balkanophobia“.

Sva tri autora kroz svoje poetike vrlo direktno emituju jedinstven, savremeni i svež vizuelni jezik, koji je prepun eksperimentisanja, slučajnosti i slobode. Iako umetnici dolaze iz polja vizuelnog, svako od njih na svoj način prezentuje stvarnost u kojoj živi, posmatrajući sebe kroz gradove i njihove stanovnike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar