Marko Stojanović, Foto: Nebojša Babić

Poznati pantomimičar Marko Stojanović kandidat je za državnog sekretara za kulturu u Ministarstvu kulture i informisanja, saznaje Nova.rs. Prema istoj informaciji njega je na to mesto predložila Socijalistička partija Srbije na čijoj je listi bio na poslednjim parlamentarnim izborima.

U kratkoj izjavi za naš portal Stojanović je potvrdio da su s njim obavljeni razgovori na ovu temu,

– Mogu da kažem da sam imao razgovore, ali nemam informaciju da ću biti izabran – rekao nam je danas Stojanović.

Marko Stojanović, glumac i pantomimičar, nije nov u „kulturnoj politici“. Svojevremeno je obavljao funkciju direktora beogradskog Doma omladine (2013-2015), bio je i član Saveta gradonačelnika Beograda za osobe sa invaliditetom (2009-2012).

Od stupanja na dužnost nove ministarke kulture i informisanja Maje Gojković imenovana su tri pomoćnika.

Radovan Jokić je pomoćnik ministra kulture, sektor za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije. Olja Gekić će u okviru Ministarstva kulture i infomisanja voditi sektor za međunarodne odnose i evropske integracije, dok je Snežana Stopa Stajić pomoćnica ministarke za ekonomsko-finansijske poslove. Svo troje su u v. d. stanju.

Pomoćnici bi trebalo da se biraju na konkursu, dok državne sekretare postavlja Vlada.

Ako ne dođe do nove međustranačke kombinatorike vladajućih stranaka, predlog da Marko Stojanović bude državni sekretar mogao bi se naći na dnevnom redu sednice Vlade Srbije već u četvrtak.

Komentari

Svi komentari (2)