Aja Jung
Aja Jung Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Direktorkka Beogradskog festivala igre Aja Jung podnela je tužbu protiv ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića Republike Srbije, ekskluzivno saznaje portal Nova.rs

Prema istoj informaciji, u tužbi je navedeno da se baletska umetnica i koreograf (što joj ministar osporava) na ovaj korak odlučila zbog niza uvreda na njen račun koje je Vukosavljević plasirao u saopštenjima, na zvaničnom sajtu Ministarstva kulture i u televizijskim nastupima.

Aju Jung zastupa advokat Borivoje Borović iz Beograda, a kako nezvanično saznajemo tužbeni zahtev je izuzetno visok.

Pretpostavlja se da je neposredni povod za tužbu nedavno saopštenje Vladana Vukosavljevića, objavljeno na sajtu Ministarstva, pod naslovom  „Crno srce gnevne krtolice“.

U pomenutom tekstu ministar kulture se uglavnom na ličnom nivou obračunavao sa Ajom Jung.  Vukosavljevićevo saopštenje bilo je odgovor na jedan intervju Aje Jung u kom je ona oštro kritikovala rad Ministartsva kulture i ministra lično.

Ministar kulture Vladan Vukoavljević i premijerka Ana Brnabić u pozadini /Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

To je bio poslednji u nizu dugogodišnjih javnih sukoba između njih dvoje, koji će epilog dobiti na sudu.

Pre ovog „nesporazuma“ još jedan intervju Aje Jung izazvao je polemiku sa Vukosavljevićem koji sve vreme insistira na tome da direktorka Beogradskog festivala igre traži više novca nego što manifestacija koju vodi zaslužuje.  .

Nakon toga ona mu je u fejsbuk objavi poručila: „Putuj ‘majstore’ i ne okreći se! Ono što ostavljaš iza sebe, ne mogu ni tri generacije da poprave. Sram te bilo“.

Vladan Vukosavljević nalazi se na čelu Ministarstva kulture i informisanja četiri godine, prema svim raspoloživim informacijama nije na spisku ministara koji će ostati na svojim funkcijama u novom kabinetu Ane Brnabić. Kao najozbiljniji kandidati da ga naslede pominju se Maja Gojković i savetnica premijerke Ana Ilić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare