Ariadna Cabrol
Arijadna Kabrol Foto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

"Kvantni đavo" naziv je horor filma koji će američki reditelj, glumac i scenarista Lari Vejd Karel sa glumcima iz više zemalja i ekipom iz Srbije snimati od 3. maja u Beogradu, saznaje portal Nova.rs.

Ekipa američkih nezavisnih filmadžija doputovala je u Beograd, a u snimanju horor filma će učestvovati i njihove brojne domaće kolege, predvođene rediteljem i producentom Milanom Todorovićem. Uloge su ponuđene i glumici Tamari Radovanović i manekenki Helen Babić.

Tamara RadovanovićTamara Radovanović igraće u horor filmu „Kvantni đavo“ Foto: Printscreen/YouTube/Prakticna zena

Film govori o suludom naučniku (igra ga Nil Dikinson) koji dovodi četvoro vrhunskih studenata iz različitih delova sveta u prošlost da mu pomognu oko kvantnog uređaja koji je smislio, ali ne može da ga završi. Međutim, kada ga aktiviraju, shvate da je to uređaj koji otvara vrata pakla…

Todorović, koproducent ovog ostvarenja, potvrđuje naša saznanja i priča da je do saradnje došlo preko zajedničkog producenta, sa kojim je radio svoj film „Zona mrtvih“ (2009).

– Reditelj Lari Vejd Karel („Girl Next“) hteo je da glumci u ulogama studenata budu iz različitih zemalja, tako da su tu Amerikanac, Englez, Špankinja Arijadna Kabrol, koja je glumila i u mom filmu „Zona mrtvih“, kao i naša Tamara Radovanović, koja igra Ruskinju. Producent filma je Loris Kurči, koji je producirao i „Zonu mrtvih“ sa mnom, pa je zato došao ponovo da snima ovde. Tu su i zbog toga što se ovde snima, a kovid-protokoli su na visokom nivou, a naravno i zbog naših ekipa koje su neviđeno dobre u svom poslu. Jedan od razloga da snimaju ovde su svakako i podsticaji koje daje Vlada za filmske ekipe. Američka je produkcija, Amerikanac je reditelj, Španac direktor fotografije, a sve ostalo su domaći umetnici  – kaže Todorović.

Među njima spominje Nikolu Berčeka kao scenografa, kostimografkinju Jovanu Božović, maske i efekte radi Miroslav Lakobrija, „Digital kraft“ radi vizuelne efekte…

Snimanje u KPGT-u u Staroj šećerani, ali i još nekim lokacijama u gradu, trebalo bi da počne 3. maja i da traje mesec dana, a Todorović kaže i da će ceo film biti završen u Beogradu, što uključuje i vizuelne efekte i postprodukciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare