Iz filma "Sedmi dan". Foto: Promo/Taramount film

Horor "Sedmi dan" Džastina Langa sa Gajem Pirsom u glavnoj ulozi i akcioni triler "Niko" Ilje Nauišulera sa Bobom Odenkirkom od juče su na repertoaru bioskopa širom Srbije, saopšteno iz distributerske kompanije "Taramaunt".

Horor „Sedmi dan“ (The Seventh Day) scenariste i reditelja Džastina Langa govori o egzorcisti ocu Piteru (Gaj Pirs) i njegovom pripravniku, mladom svešteniku Danijelu (Vadhir Derbez) u pohodu protiv zla koje se širi zemljom. Međutim, mladi sveštenik ne zna da je u oca Pitera ušao demon još dok je kao neiskusni pomoćnik sa poznatim egzorcistom ocem Lujem 1995. godine u Baltimoru „isterivao đavola“ iz dečaka Nikolasa, i da se od tada zaposednutost širi među sveštenicima…

U filmu „Niko“ (Nobody) reditelja Ilje Naišulera po scenariju Dereka Kolstada, dobitnik Emija Bob Odenkirk („Bolje pozovite Sola“, „Pošta“, „Nebraska“) igra Hača Mansela, potcenjenog i zanemarenog oca i supruga.

On je razočarao sina, a njegova žena udaljila se od njega nakon što je, kada su im u kuću upali provalnici, odbio da brani porodicu u nadi da će sprečiti nasilje. „Posledice incidenta podudaraju se sa Hačovim dugo tinjajućim besom, pokrećući uspavane instinkte i šaljući ga na brutalni put, gde će otkriti mračne tajne i tinjajuće veštine“, navodi se u opisu filma kom ne nedostaje tuča, pucnjave i jurnjave, dok Hač ovaj put nastoji da zaštiti porodicu od opasnog protivnika (ruski glumac Aleksej Serebrjakov).

 

Oba filma mogu se pogledati u „Sinepleksovim“ bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, u Kombank dvorani, beogradskim bioskopima „Roda“, „Takvud“ i „Fontana“, novosadskoj „Areni“, „Sinestaru“ u Zrenjaninu i Pančevu, „Eurosinemi“ i „Abaziji“ u Subotici, „Ekranu“ u Somboru, „Kvartu“ u Kraljevu, „Artu“ u Užicu, Domovim kulture u Čačku i Trsteniku, u kulturnim centrima u Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Novom Pazaru, Požarevcu, Vrnjačkoj Banji, Vrbasu, Kovinu, Staroj Pazovi, Inđiji…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar