Mark Hamil. Foto: EPA-EFE/EUGENE GARCIA

Američki glumac Mark Hamil, poznat kao Luk Skajvoker iz "Ratova zvezda", doputovao je u Beograd zajedno sa komičarem Bertom Krajšerom, gde ih očejuje snimanje scena za film "Mašina" (The Machine) u režiji Pitera Atensija.

„Pogledajte kako je lepo u Beogradu u Srbiji! U karantinu sam u hotelskoj sobi trenutno, ali radujem se odlasku u lični obilazak, a ne samo kroz prozor ili na televiziji“, poručio je glumac Mark Hamil, postavljajući na Tviteru i nekoliko fotografija.

Hamil je pre toga objavio i video iz aviona u kom su on i Krajšer odlično raspoloženi, a na Krajšerovu poruku da „ne ide na rehabilitaciju“, nego je na putu ka Srbiji gde snima svoj prvi dugometražni film poručio je u šali: „Neko bi pomislio da je snimanje na tvojoj bizarnoj životnoj priči neka vrsta rehabilitacije“.

Glumcima je dobrodošlicu u Beograd poželeo i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

„Dobrodošli u Beograd, Mark i Bert! Dopašće vam se ovde. Kada se smestite, molim vas, svratite kod nas kući i obavezno povedite Mejbl i Mili da se igraju sa Larom na našem travnjaku“, poručio je Godfri, aludirajući na ljubimce koje su Hamil i Krajšer poveli sa sobom.

Glumci su trenutno u karantinu, a detalji o snimanju se za sada drže u tajnosti. Iz Filmskog centra Srbije samo nam je nezvanično potvrđeno da je snimanje prijavljeno.

Film „Mašina“ zasnovan je na stendap komediji Berta Krajšera, prema navodno istinitoj priči o tome kako se komičar nehotice povezao sa ruskom mafijom dok je studirao u inostranstvu, a Hamil u filmu igra njegovog oca.

„‘Mašina‘ je komedija sa elementima drugih žanrova inspirisana Bertovim avanturama iz života i nastavak je njegove stendap komedije ‚Mašina‘, pregledane više od 85 miliona puta (na društvenim mrežama). Bertova prošlost prepuna pijanstava sustiže ga 20 godina kasnije, kada njega i njegovog oca kidnapuju oni kojima je Bert pijan učinio nažao dve decenije ranije kada je, dok je bio na koledžu, proveo semestar u Rusiji“, opisuje film američki magazin „Dedlajn“, dok na portalu „Sleš film“ navode da će film biti sniman u Srbiji, „što će doneti autentičnost celom procesu“.

Mark Hamil najpoznatiji je kao Luk Skajvoker u originalnoj trilogiji „Ratovi zvezda“ Džordža Lukasa, a u toj se ulozi pojavio i u nastavcima ovog serijala iz druge decenije ovog veka, kao i u serijama sa motivima ove franšize.

Pored toga, poznat je i po tome što je pozajmljivao glas Džokeru u animiranoj seriji „Betmen“ od početka devedesetih naovamo, kao i u video igrama po motivima iz serijala o ovom superheroju. Poslednjih godina pojavljivao u nizu TV filmova i serijama, među kojima je i „Mandalorijan“, gde je takođe bio u ulozi Luka Skajvokera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar