Tihomir Stanić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Otvaranje treće sezone pozorišta Teatrijum zakazano je za subotu, 1. jul u 21 sat, najavljeno je na pres konferenciji održanoj u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja.

Na svečanom otvaranju Omladinsko pozorište „Dadov“ premijerno će u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja izvesti predstavu „Roditelji“.

Tokom jula i avgusta publiku očekuje izuzetno raznovrstan repertoar, čak 80 predstava, brojne premijere i gostovanja, najavili su Tihomir Tika Stanić, dramski umetnik i jedan od osnivača pozorišta, Vladan Đokić, rektor Beogradskog univerziteta, Aleksandar Kavčić ispred Alek Kavčić fondacije, i Milan Bobić, mladi dramski umetnik.

Foto:Promo/Pozorište Teatrijum

Pored „Dadova“ Teatrijum će ugostiti i Pozorište Slavija, Dorćolsko narodno pozorište, Teatar Ulica, Ferzeng Teatar, Ruski teatar u Beogradu, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Akademiju umetnosti…

– Ono što je najvažnije je da su mnoge samostalne trupe koje nemaju svoj prostor i nemaju gde da igraju prioritetno zastupljene u našem repertoaru. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo ove godine osmislili, uz podršku CEBEF-a, program „Prvaci“. To će biti prilika da studenti akademija umetnosti iz Srbije izvedu ispit prve godine glume. Ulaz na te predstave će biti besplatan za sve – kazao je Tihomir Stanić.

I samo pozorište Teatrijum predstaviće sopstvenu produkciju, pa tako publiku tokom leta očekuju premijere predstava „Ljubaf“, „Trg ratnika“, „Halflajf“, „Anđeli Vavilona“. Takođe i komad „Dr“ koji Teatrijum radi u koprodukciji sa Teatrom Balkan Novi pokret.

– Ovo je zgrada koja ima izuzetnu kulturno-istorijsku vrednost, i zgrada koja zaslužuje da se u njoj odvijaju ovakve kulturne manifestacije. Od prošle godine znamo da je ova manifetacija bila veoma uspešna, tako da mislim da nas očekuje još jedna lepa sezona – izjavio je Vladan Đokić, rektor BU.

Vikendima će se, drugu godinu zaredom, uz pomoć Fondacije Alek Kavčić, odigravati dečije predstave, besplatne i za decu i za roditelje. Aleksandar Kavčić poručio je da je misija Fondacije podrška obrazovanju i nauci i dodao:

Foto:Promo/Pozorište Teatrijum

– Kultura je deo obrazovanja, pogotovo ova vrsta kulture. Da se od malih nogu stvara navika da se ka kulturi ide, da se ne čeka da nam dođe na ekran telefona.

A glumac Milan Bobić poručio je da je dečiji program ove godine osvežen i obogaćen edukativnim predstavama, i pozvao sve da posete Teatrijum jer će se dečiji komadi odigravati vikendom, a ulaz će biti besplatan.

Bonus video: Tihomir Stanić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar