Lažov, Dušan Savković. Foto: Promo

"Sajam savremene umetnosti" (Contemporary Art Fair - CAF), drugi po redu, biće otvoren 10. juna u 19 časova u Dorćol placu, saopštili su organizatori. 

Reprezentativnom postavkom u Dorćol placu biće predstavljeno tridesetak likovnih stvaralaca od kojih su mnogi na početku svoje kreativne karijere.

Takođe, neki od učesnika ove smotre umetnosti su i dobro poznati, afirmisani autori.

Umetnici, među kojima su Dušan Savković, Marijana Rakićević i Vanja Vulin Ivošević, posetiocima će se predstaviti raznorodnim likovnim delima, različitih poetika, koja su „izveden“ u svim slikarskim tehnikama.

Vorteks, Marijana Rakićević. Foto: Promo

Tokom trajanja sajma biće održane i brojne radionice, koje su otvorene i za posetioce, a predavanja i demonstracije vršiće izlagači.

Ova manifestacija osnovana je prošle godine u skladu sa načelima velikih evropskih i svetskih umetničkih sajmova. Cilj sajma jeste da naša savremena umetnost bude vidljivija u zemlji i inostranstvu, da bi vremenom postavili Beograd na kulturnu mapu velikih umetničkih dešavanja.

Organizatori sajma su galerija Art for All, Galerija Neon i likovni umetnik Ivan Kocić, a manifestacija će trajati do 13. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar