49. SOFEST od 7. do 11. jula 2020, Foto: Promo

Ono što je portal Nova.rs juče objavio kao nezvamičnu informaciju danas je potvrđeno i zvaničnim saopštenjem organizatora: Ovogodišnji 49. Sofest odložen je zbog pogoršane epdemiološke situacije sa koronavirusom.

“Imajući u vidu pogoršanu epidemiološku situaciju izazvanu virusom Kovidom 19, odbor 49. Filmskog festivala u Sopotu – Sofest i izvršni producent, Centar beogradskih festivala Cebef, doneli su odluku da se odloži održavanje ovogodišnjeg izdanja manifestacije, planirano za termin od 7. do 11. jula ove godine u Centru za kulturu Sopot. Manifestacija će se održati kada epidemiološka situacija bude povoljnija, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena”, kaže se u saopštenju.

Pročitajte još:

Podsetimo, umetnički direktor Sofesta Aleksandar Avramović juče je za naš portal izjavio da je ovakva odluka doneta još u petak.

„Odbor festivala je u petak doneo odluku da festival odložimo do stvaranja odgovarajućih uslova. U ovim okolnostima je nemoguće održati festival. Zdravlje ljudi je najbitnije“, rekao je Avramović za portal Nova.rs.

Juče je doneta odluka i da se obustavi igranje predstava na „Beogradskoj letnjoj sceni“ na Tašmajdanu. Ta odluka je prolongirna nekoliko dana uprkos protestu glumaca i rastućem broju zaraženih od koronavirusa.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar