"Gradski oci" Goran Vesić i Ivan Karl prošle srede na Tašmajdanu, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pozorišni program "Beogradske letnje scene" na "Tašmajdanu" obustavlja se danas usled novonastale situacije, promene epidemiološke slike virusa Kovid-19 i novih odluka medicinskog kriznog štaba Srbije kojim se ograničava okupljanje na zatvorenom i otvorenom prostoru do 200 osoba, navedeno je u saopštenju Grada Beograda dostavljenom Tanjugu.

Za sve kupljene ulaznice može da se izvrši povraćaj novca na blagajnama matičnih pozorišta.

„Beogradska letnja scena“ počela je 25. juna izvođenjem mjuzikla „Mama Mia“ Pozorišta na Terazijama uprkos apelima članova ansambla da se igranje odloži zbog toga što je deo baleta bio u kontaktu sa zaraženim teniserima.

Glumica Jelena Jovičić je rekla za portal Nova.rs da je ansambl poslao dopis direktoru Pozorišta na Terazijama Aleksandru Đaji sa molbom da se odloži nastup na „Tašmajdanu“ zbog postojećeg rizika, međutim, kako je navela, „njemu su ruke bile vezane“.

I gradski čelnici ostali su nemi na apele glumaca Pozorišta na Terazijama da bi danas izdali saopštenje u kom se navodi da je „ovaj jedinstveni poduhvat, koji je na jednom mestu okupio sva beogradska, mnoga srpska pozorišta, privatne i nezavisne produkcije, sa idejom da publici i svim gostima Beograda krajem juna i tokom jula omogući gledanje preko 40 pozorišnih predstava, pokazao da su umetnici i publika sa velikom radošću iščekivali ponovni susret uživo i nove pozorišne doživljaje”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare