Darko Rundek, Foto: KOCA SULEJMANOVIC / AFP / Profimedia

Hrvatski muzičar Darko Rundek posle više od dve i po godine pauze nastupiće u Beogradu sa svojim pratećim sastavom "Ekipa" 23. i 24. avgusta i to u Botaničkoj bašti "Jevremovac", saopštila je promoterska kuća "Long plej".

Na avgustovskim koncertima Rundek i „Ekipa“ predstaviće beogradskoj publici aktuelni album „Brisani prostor“.

S obzirom da se Darko Rundek već godinama bori za podizanje ekološke svesti i javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode „Jevremovac“ je idealno mesto za ponovni susret sa publikom. Botanička bašta na otvorenom prostoru čuva više od 1.300 vrsta bilja, a u stihovima pesme „Biljka raste“ sa albuma „Brisani prostor“ Rundek poručuje:

„Čitav sam život žudio biti jablan, biti čempres“.

Rundek & Ekipa Foto:Vlasta Prohaska

Na koncertu Rundeka i „Ekipe“ u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše, običaj ustanovljen na prethodnom koncertnom druženju sa Beograđanima tokom manifestacije „Dani Darka Rundeka“ u Domu omladine Beograda početkom 2019. godine, navodi se u saopštenju „Long pleja“.

Podsetimo, album „Brisani prostor“ se sastoji od dva i pija a sa po pet pesama, i prvi je Rundekov album posle benda „Haustor“ na kome se, pored njegovih, pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, i to basiste Roka Crnića.

Sa „Brisanog prostora“, objavljenog krajem prošle godine, do sada su skinuti singlovi „Unutarnji glas“, „Tko su svi ti ljudi“, „Mila“ i „Voljeti stvarno„.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar