Markice Rolingstons Foto: Royal Mail

The Rolling Stones dobijaju sopstvenu kolekciju poštanskih markica u čast obeležavanja 60. godišnjice benda. Stonsi su počašćeni markama koje ih prikazuju na kultnim svirkama tokom decenija. Iz Royal Maila kažu da je "blisko sarađivano sa članovima benda i njihovim menadžerskim timom" na dizjanu.

Ovaj kultni bend je tek četvrti muzički bend koji ima svoje izdanje, posle grupa Beatles, Pink Floyd i Queen, piše Headliner. Njihovi nastupi prikazani na specijalnim markicama uključuju koncerte u londonskom Hajd parku u julu 1969, u Njujorku u julu 1972. i Knebvortu u avgustu 1976. godine.

Markice Rolingstons Foto: Royal Mail

Objavljivanjem markica takođe se odaje počast pokojnom Čarliju Votsu koji je umro prošle godine. Druge maricke na zasebnom minijaturnom listu imaju dve zajedničke slike benda i dva njihova postera sa turneje. Portparol Royal Maila Dejvid Gold rekao je:

– Malo bendova u istoriji roka uspelo je da napravi tako bogatu i ekspanzivnu karijeru kao Rolling Stones. Napravili su neke od najkultnijih i najinspirativnijih albuma moderne muzike, sa revolucionarnim živim nastupima.

Markice su sada dostupne u pretprodaji na www.roialmail.com/rollingstones, a u opštu prodaju kreću 20. januara.

Bonus video: Građani Londona o smrti velikog bubnjara Čarla Votsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar