Reflektor teatar proslavlja deseti rođendan Foto:Promo/Reflektor teatar

Proslava povodom deset godina od osnivanja Reflektor teatra, nezavisnog pozorišta sa stalnim repertoarom, biće održana u sredu, 30. novembra sa početkom u 15 časova u Dorćol Platzu, saopštili su organizatori i najavili nekoliko događaja - panel, predstavu i, naravno, muziku.

„Nedavno smo se interno, mi iz E8 zajednice, osvrnuli na dešavanja koja su u tom periodu obeležila naše živote, Srbiju, svet. U jednu deceniju svašta stane – suze, smeh, sreća, bes, neizvesnost, tuga. Kada svoj život uporedim sa životom Reflektora, primećujem da ne postoje velike razlike“, istakla je dramaturškinja i rediteljka Milena Minja Bogavac, kreativna direktorka Centra E8.

„Devojčice“ Foto: Promo/Reflektor teatar

Ona dodaje da su zajedno prošli i kroz lepe i ne tako lepe trenutke, ali da su uvek nastavljali dalje.

„Ono što nas je uvek motivisalo jesu naše ekipe na sceni i iza nje, mladi studenti koje su svoje prve uloge odigrali baš kod nas, publika zbog koje smo tu gde jesmo, kao i partneri kojima dugujemo veliku zahvalnost za podršku na svakom koraku“.

Rođendanski dan započeće „Panelom za desetku“ na kom će govoriti onsnivači, saradnici, glumci i članovi produkcionog tima, koji će pričati o radu u Reflektor teatru, šta su oni doneli njemu, a šta je on doneo njima.

Vojkan Arsić, glumac, intervju, Reflektor teatar
Vojkan Arsić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pre zvaničnog nastanka Reflektor teatra, 30. novembra 2012, nastali su oni – „Muškarčine“. Kao njegovi osnivači, popločali su put mnogim budućim predstavama koje uvek imaju isti cilj, da ukažu na probleme u našem društvu.

„Kada su prvi put odigrane „Muškarčine“, svi smo pomislili kako bismo voleli da jednog dana imamo svoje pozorište sa stalnim repertoarom. Tada nam je to delovalo nemoguće, kao što nam i sada neke stvari deluju, ali verujem da ću za deset godina reći isto. Tek smo ušli u drugu deceniju, a već smo uradili mnogo toga. Sada, sa istim ciljem, vrednostima i motivacijom nastavljamo da radimo i svetlimo u mraku“, naglašava režiser Vojkan Arsić, izvršni direktor Centra E8.

Bojana Vunturišević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Novembra 2022. godine, kao najnovija predstava i pojačanje „Muškarčinama“, došle su „Devojčice“. Ekipe ovih komada odigraće poseban rođendanski komad, u dva čina. U prvom, deset devojaka govori o svom odrastanju u Srbiji danas, a u drugom činu, šestorica mladića – slave deset godina od svoje premijere.

Ulaznica za jednu predstavu važiće za dve, a karte mogu da se kupe preko tickets.rs. Predstava počinje u 18 časova, u prostorijama Reflektor teatra na Dorćol Platzu.

Vreme nakon predstave, rezervisano je za muziku i druženje. Bojana Vunturišević će održati mini konert na kojem će izvoditi svoje pesme, kao i songove iz predstava Reflektor teatra koje je komponovala. Pored njenih stihova, prisutni će uživati i u zvucima džez muzike, a za dobru atmosferu brinuće se i DJ setovi.

Bonus video: Reflektor teatar – Predstava o drugoj strani medalje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar