Foto:Milan Maricic/ATAImages

Godišnja nagrada "Ružica Sokić" za glumačko ostvarenje u sezoni 2021/22. uručena je Kalini Kovačević na svečanosti u Ateljeu 212.

Primajući nagradu, Kovačević je rekla da je za nju ovo veliki dan i zahvalila se, između ostalih, Fondaciji „Ružica Sokić“ što „neguje ime čuvene glumice, čuva ga od zaborava i prenosi na mlađe generacije ljubav koju je pružala na sceni i u životu“.

Foto:Milan Maricic/ATAImages

– Ružicu sam lično poznavala i time mi je još veća čast što sam laureat. Igrala sam s njom na sceni i mogla sam dosta da naučim od nje – dodavši da nakon što je dobila od Sokić (1934-2013) savet da čuva dete u sebi, kod nje se pojavila glumačka zrelost koju kruniše ova nagrada, a drugi savet je bio da deli radost sa publikom.

– Ova nagrada se dodeljuje kad te predlože kolege. Nema ništa lepše nego kad kolege vreduju tvoj rad, kad te tvoj esnaf voli – rekla je Kovačević.

Istakavši da nije od glumica koje pripremaju uloge radi nagrada, Kovačević je dodala da im se ipak jako raduje, jer „svaki glumac kada prođe sezona igranja i krenu nagrade pomisli da bi bilo lepo da ih dobije“.

Nagrada Fondacije „Ružica Sokić“ dodeljuje se mladim perspektivnim dramskim umetnicima za izuzetan doprinos umetnosti, pozorištu, filmu, radiju i televiziji, a čine je povelja i novčani iznos od 70.000 dinara.

Do sada su nagradu dobile Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Milica Gojković i Jovana Stojiljković, dok je Specijalno priznanje dobila Jelena Blagojević 2016. godine.

Bonus video: Kalina Kovačević kod Ivana Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar