Foto: Promo

Raspisan je javni poziv za književni konkurs "Novica Tadić" za mlade pesnike, saopštili su organizatori, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Pravo učešća na konkursu imaju svi pesnici koji u trenutku raspisivanja javnog poziva nisu navršili više od 35 godina i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira u kojoj državi žive, precizira se u saopštenju.

Neobjavljene rukopise pesničkih zbirki, obima do pet tabaka (80 stranica), autori treba da dostave isključivo poštom, u pet štampanih primeraka, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11 000 Beograd sa naznakom: Konkurs „Novica Tadić“, a rok za slanje je 27. april.

Radovi se potpisuju šifrom, na prvoj strani rukopisa iznad naslova. Uz rukopise u posebnom zatvorenom kovertu treba dostaviti rešenje šifre, sa sledećim podacima: šifra, ime i prezime, adresa, broj telefona, elektronska adresa i godina rođenja.

Petočlana komisija će pregledati sve prispele radove i izabrati najviše tri rukopisa, a rezultati će biti objavljeni do 17. jula, što je dan rođenja Novice Tadića.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića, objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije „Prisustva“, nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, kao i novčanim iznosom od ukupno 100.000 dinara, koji će biti isplaćen u vidu autorskog honorara za objavljenu zbirku, navode organizatori.

Ovaj konkurs je prvi put raspisan 2018. godine u znak sećanja na pesnika Novicu Tadića, čiji je opus obeležio srpsku poeziju na razmeđi 20. i 21. veka. Cilj konkursa jeste podsticanje stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar