Foto: NOVA S

Da li ćemo svi žmuriti pred upravo ugašenim požarima, likujući kako je naša kuća bezbedna, dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen? Treba li da pišemo peticiju da se kupe kanaderi?", naveo je muzičar.

Muzičar Rambo Amadeus javno se zapitao da li je potrebna peticija da bi se kupili avioni kanaderi za gašenje šumskih i drugih požara na prostoru bivše Jugoslavije.

Rambo je na svojoj Fejsbuk strani postavio nekoliko pitanja koja „važe za sve naše narode i narodnosti i njihove države koje nemaju kanader, koji ga imaju, ali im ne radi, ili koji su ih imali, pa prodali“.

Postavivši spot svoje pesme „Vatrogasci“, Rambo je zapitao: „Koliko košta taj nedostižni kanader? Koliko se godišnje zaradi od turizma?

„Kakva je kaznena politika za namjerno ili slučajno izazivanje požara?“

„Odvaja li se na protivpožarnu zaštitu neki dinar od ogromnih profita koje poslovna elita pravi od turizma? Da li ćemo svi žmuriti pred upravo ugašenim požarima, likujući kako je naša kuća bezbedna, dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen? Treba li da pišemo peticiju da se kupe kanaderi?“, naveo je muzičar.

Rambo je upitao i „da li i narod i vlast razumeju da će svake godine biti sve gore“ i „da li će se naivni i indoktrinirani narod i zbog ove teme nacionalno prebrojavati?“

„Moramo li da čekamo da stvarno izgori pola Balkana da bi se stvar shvatila ozbiljno? Da li iko misli o vatrogascima, njihovoj opremi, tehnici pre nego požar bukne, ili tri dana nakon što ga s teškom mukom, uz povrede, ranjavanja, ljudske žrtve ugase?“, napisao je muzičar.

Bonus video: Veče sa Ivanom Ivanovićem Rambo Amadeus

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare