Mira Furlan, pismo i Rade Šerbedžija Foto:Zoran Lončarević/Facebook/Rade Serbedzija/Vesna Lalić/Nova.rs

Jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, Rade Šerbedžija, oglasio se večeras na svom Fejsbuk profilu i prvi put napisao kakav je bio njegov odnos sa koleginicom Mirom Furlan.

Nakon što je za Nova.rs juče rekao da ne želi da komentariše memoare Mire Furlan „Voli me više od svega na svijetu“, poznati glumac Rade Šerbedžija, ipak je reagovao, ali na Fejsbuku.

„Ja ne želim davati nikakve intervjue niti dodatna objašnjenja. Osjećam se jedino obaveznim objaviti posljednje Mirino pismo koje mi je nakon našeg zadnjega druženja 2017. ostavila na porti kazališta Ivana pl. Zajca, odlazeći iz Rijeke. Činim to zato što sam uvjeren da to pismo svjedoči kakvi su, na kraju krajeva, bili naši odnosi“, napisao je između ostalog Šerbedžija u svom postu.

Prenosimo pismo Mire Furlan koje je Rade Šerbedžija večeras objavio:

Rijeka 13.l. 2017
Dragi Rade,
Ne znaš, ne možeš znati i nećes nikad znati koliko si me obradovao svojim pisamcem, što kažu: kao da me sunce ogrijalo!
Nikada nisam do kraja u sebi pristala da je ovakovo stanje potpune
nekomunikacije između nas definitivno.
I, iako je proslo 15 godina (PETNAEST!!), ja i dalje vjerujem “ da nije

prekasno, da ne može biti prekasno I da ne smije biti prekasno “ (da citiram starog Bergmana).
Bio si i ostao moj uzor i “ my hero “, od onih davnih dana kada sam iz Gimnazije trčala u I. T. D . da te gledam u “ Rosenkrantzu I Guldensternu “ I da ti se divim, tebi, tvojoj snazi, ostrini, preciznosti, jasnoći i tvojoj karizmi.
Bez obzira na sve, ostajem tvoj fan, tvoj poštovalac i tvoja stara kolegica, partnerica i prijatelj u nevolji.
Tvoja Mira

Podsetimo, Mira Furlan je u svojoj knjizi navela niz neprijatnosti koje je doživela sa Radetom Šerbedžijom na Brionima. Nova.rs je ekskluzivno danima objavljivala sporne delove tog odnosa, tako da se reakcija Šerbedžije ipak očekivala.

Kada se 2002. godine, posle gotovo dve decenije, vratila u Hrvatsku kako bi igrala naslovnu ulogu u „Medeji“, u pozorištu Radeta Šerbedžije Ulysses na Brionima i režiji Lenke Udovički, Mira Furlan nije primljena na način koji je očekivala i o tome piše u knjizi „Voli me više od svega na svijetu“, koju je kod nas objavila izdavačka kuća“Booka“.

Bonus video: Irfan Mensur Neko ko želi da bude glumac mora da bude van vinkla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare