Rade Šerbedžija Foto:promo

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend zakazali su za 11. jul od 20 sati koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac". Koncert "Ne okreći se sine" nazvan je po albumu objavljenom prošle godine, a ovo je ujedno i prvi put da će pred beogradskom publikom nastupiti na otvorenom, najavljuju organizatori.

„Pjevat ću vam svoje stare i nove pjesme. Više starih, a manje novih jer, kako mi je jednom davno rekao moj prijatelj Kemal Monteno: ‘Nova pjesma je dobra samo onda kad postane stara!’ A ova moja pjesma ‘Ne okreći se sine’ nije nova. Iako nikada nije postala stara, jer sam je snimio davne 1989. godine u tadašnjem Jugotonu u Zagrebu. Bilo je to teško vrijeme. Upravo kada je trebala izaći ta moja longplejka ‘Ne budim te tek tako’, počela su teška vremena u toj našoj zemlji i moja longplejka je ostala uglavnom u skladištima Jugotona. Tako da je vrlo malo ljudi čulo te moje pjesme, pa i ovu o kojoj sada govorim. A pjesma je ta, zapravo poruka mome sinu Danilu i njegovoj generaciji, da se ne okreću iza sebe i da ne gledaju na naše probleme i živote, nego da gledaju ispred sebe u budućnost, u novi život!“, poručio je Šerbedžija pred koncert u Botaničkoj bašti.

Prethodni koncert Šerbedžija je u Beogradu održao 2018. a na novom albumu okupio je sjajnu ekipu autora, tako da su „Eto pjesma“, „Govorila si tiho, tiho, tiho“, „Ostala si uvijek ista“ već postale hitovi, a publika će na koncertu uživati i u njegovim velikim hitovima „Barbara“, „Ne daj se, Ines“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Ni u tvome srcu“, „Poleti ptico“, „Povratak ratnika“, „Tvoje nježne godine“ i mnogim drugim, najavljuju organizatori iz udruženja „Cultour Explorer“.

Ulaznice za sedeća mesta su već rasprodate, a ostao je mali broj ulaznica za stajanje, s tim što će na travnjaku ispred Staklene bašte biti postavljeni i barski stolovi da bi se svi u publici osećali komforno tokom koncerta. Preostale ulaznice mogu se kupiti po ceni od 1.900 dinara na prodajnim mestima i preko onlajn servisa Tickets.rs i Gigstix, kao i na blagajni Botaničke bašte, dodaju organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar