Kamerata Balkanika, Foto:Promo/Art Link festival

"Artink festival" ove godine će biti održan od 10. do 12. septembra na nekoliko lokacija na Kalemegdanu, najavili su organizatori.

Svojim skraćenim izdanjem „ArtLink festival“ priključiće se inicijativi „Betoven Pastoralni projekat“, a festivalski orkestar „Kamerata Balkanika“ sa dirigetnom Bendžaminom Hemhutsom iz Belgije izvešće 11. septembra kod Beogradskog pobednika „Pastoralne simfonije“ sa porukom „Umetnici za prirodu“.

Svoj doprinos obeležavanju 250 godine od rođenja kompozitora Ludviga van Betovena daće i violinista Bogdan Božović i pijanista Kristofer Hajldig (Danska) 10. septembra izvođenjem Betovenove sonate za violinu i klavir.

Žan Pol Gasparian, Foto:Promo/Art Link festival

Francuski pijanista Žan Pol Gasparian predstaviće se 10. septembra resitalom sa odabranim delima Šopena i Rahmanjinova.

Na otvaranju „Kamerata Balkanika“, regionalni kamerni orkestar, sastavljen je od mladih umetnika iz regiona Zapadnog Balkana, odabranih na audiciji, izvešće program „Putovanje kroz Italiju“ posvećen italijanskoj muzici.

Omladinski ansambl „Kamerata Balkanika“ mladim umetnicima iz regiona Zapadnog Balkana (Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore), obezbeđuje okvir za razvoj karijere, usavršavanje i saradnju.

Poslednjeg dana festivala, u podne će se predstaviti „ArtLink mladi virtuozi“, dok će poslednje večeri „ArtLink festival“ imati dva programa, u Beogradu i Novom Sadu.

U Beogradu će nastupiti Zapadno-Balkanski sekstet, a u Novom Sadu, u Spomen zbirci Pavla Beljanskog, u okviru programa „ArtLink i Diplomacy Commerce“ muzičari iz regiona.

Posle koncerata u Beogradu, „Kamerata Balkanika“ će nastupiti 14. septembra u Tirani. Taj koncert deo je inicijative „Balkan Artist Hub“, koju su „ArtLink“ i Evropska asocijacija festivala pokrenuli sa partnerima iz regiona.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar