Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Slavni sineasta Ves Anderson predstavio je na ovogodišnjem Kanskom festivalu svoj novi film "Asteroid siti", a u domaće bioskope stiže 17. avgusta.

Anderson donosi priču smeštenu u pedesete godine prošlog veka. Naime, plete storiju oko zamke postavljene turistima u pustinji i to na mestu gde je sleteo jedan asteroid. Ta lokacija postala je neka vrsta meke za ljubitelje „onostranog“, na kojoj se čak održava svake godine i konvencija.

Ali, to je samo jedna priča u okviru priče, s obzirom da zvezdana glumačka ekipa zapravo igra trupu glumaca koja je došla na to mesto zarad stvaranja pozorišnog komada o vanzemaljcima, asteroidu, svim onostranim stvarima koje možete zamisliti… Sve će to biti i „predmet“ TV šou programa. A taj komad u okviru komada napisao je Edvard Norton, a narator predstave je Brajan Krenston. I sve te zvezde, od Skarlet Johanson do Henksa zarobljeni su u pustinji nakon invazije vanzemaljaca. Film „Asteroid City“ zapravo odvija se na više nivoa.

Pored režije, Anderson uz Romana Kopolu, sina Forda Kopole, potpisuje i scenario za ovaj, po svemu jedinstven i originalan film.

Od četvrtka 17. avgusta, bioskopski posetioci imaće priliku da se upuste u neobičan svet u kome su akteri neki od najboljih glumaca – Džejson Švarcman, Skarlet Johanson, Tom Henks, Tilda Svinton, Edvard Norton, Adrijan Brodi, Stiv Karel, Margo Robi i mnogi, mnogi drugi.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Uz vrhunsku glumačku ekipu, važni segmenti filma su fotografija i muzika, koje na vrhunski način dočaravaju epohu u koju je film smešten.

Bonus video: Kaufmanu uručeno Srce Sarajeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar