Foto: Aida Redzepagic

Ako se neko pitao ko su muzički idoli Ramba Amadeusa s ovih prostora, kantautor i gitarista je uoči koncerta u Beogradu otkrio imena koja su zaslužna što je uzeo instrument u ruke.

Rambo Amadeus će sa svojim pratećim sastavom Pet Vinetua održati koncert 24. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac u Beogradu. Uoči beogradskog nastupa Rambo se na svojoj Fejsbuk strani prisetio kako je sanjao da u „Beogradu svira rokenrol“ i otkrio koji su to muzičari zaslužni što je uopšte uzeo instrument u ruke.

– Kad sam učio da sviram gitaru, kao adolescent, jedan od omiljenih komada mi je bio od grupe „Time“ – napisao je muzičar, dodavši da „tekst još znam napamet“.

Konstatovao je kako to nIje ni čudo, a evo i zašto:

– Svi mi koji smo svirali gitare u to vrijeme smo sanjali o tome.

Cijeli život čekam, priliku da sviram u Beogradu Rock `n` Roll, ljudima bih htio, svojom pjesmom reći – zaboravite svaku bol,
prva zvijezda rokenrola, svi mi kažu da sam ja
pa nek bude uvijek tako sve dok zvjezda moja sja„.

A osim te pesme Tajma „latio se“ gitare zbog instrumentaliste iz tog benda, kao i još dvojice velikih gitarista:

– Gitaristi Vedran Božić, Josip Boček i naravno Radomir Mihajlović Točak zaslužni su i odgovorni što sam zavolio električnu gitaru kao muzički instrument – napisao je Rambo.

Amadeus će s bendom Pet Vinetua održati 24. septembra koncert u Botaničkoj bašti Jevremovac. Nastup je, kako su precizirali organizatori koncerta iz kuće „Long plej“ i „RA Entertainment“, zamišljen kao „muzički vremeplov od 1963. godine, kad je Rambo rođen pa sve do daleke 2063. godine“.

– Moje pjesme su svedočanstvo i hronika vremena i društvenih događaja, ali jednako tako i pokušaj anticipacije budućnosti, gdje nas izvesno čekuju ogromni ekološki izazovi, mnogo manje miroljubiva i gostoprimljiva prirodna sredina u kojoj ćemo morati da živimo. Nema boljeg mjesta od Botaničke bašte Jevremovac da se skrene pažnja na činjenicu koliko čovjek svojim trudom može da izmjeni svoje blisko okruženje na bolje, samo ako ima znanje i volju – kazao je Rambo Amadeus, koji će na koncertu uživo predstaviti i segmente albuma „Brod budala“, nedavno objavljenog u fizičkom izdanju, kao vinilna LP ploča.

– Album nije u slobodnoj prodaji. Limitirano izdanje možda može da se dobije ako se naruči, i to samo preko veze, namijenjen je samo neizliječivim poštovaocima mog rada – objasnio je Rambo.

Nastup u Botaničkoj bašti Jevremovac predstavlja nastavak koncerata Ramba Amadeusa, koje je bio prinuđen da prekine zbog pandemije koronavirusa, podsećaju organizatori.

Uoči koncerta u Beogradu, Rambo je predstavio svoju sajber flamenko verziju sevdalinke „Mujo kuje konja po mjesecu“, koju je snimio sa gitaristom Mirzom Redžepagićem.

Bonus video: Rambo Amadeus kod Ivana Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar