Foto: Promo/Ministarstvo kulture i informisanja

Projekat „Infinity of Structure“ autorskog tima, čiji je nosilac Ivan Mangov, predstavljaće našu zemlju, na predstojećoj 23. Međunarodnoj izložbi Trijenala u Milanu u maju 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Pored Ivana Mangova, članove autorskog tima čine profesor Marko Lađušić, multimedijalni umetnik, Aleksandar Vac, keramičar, Marko Todorović, multimedijalni umetnik i Dorian Jovanović, muzičar.

Nakon sprovedenog javnog konkursa za predstavljanje Republike Srbije na međunarodnoj izložbi „XXIII Triennale Milano International Exhibition Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries“ imenovana komesarka i Stručni savet doneli su jednoglasnu odluku o predstavniku Republike Srbije uzimajući u obzir kriterijume za vrednovanje pristiglih predloga projekata predviđenih tekstom konkursa.

Arhitekta Ivan Mangov kaže za Nova.rs da je važno napomenuti da je ovo prvi put da se naša zemlja predstavlja na Trijenalu u Milanu, koji je pandam Bijenalu u Veneciji.

– Teme izložbe je „Nepoznato nepoznatog“, tako da smo mi rešili da se u to istraživanje nepoznatog otisnemo kroz istraživanje struktura. Preklapajući strukture ornamenata srpskih srednjovekovnih manastira sa strukturama koje stižu iz savremenog slikarstva, konkretno Marka Lađušića. Digitalizujemo njegovo slikarstvo i pravimo jedan sistem koji odgovara naslovu„Infinity of Ѕtructure”. To će biti predstavljeno kroz interaktivne animacije koje će voditi Marko Todorović i Aleksandar Vac – kazao je Mangov.

Foto: Promo/Ministarstvo kulture i informisanja

Prema mišljenju Komisije predloženi projekat „Infinity of Ѕtructure” u potpunosti je odgovorio na postavljene konkursne zadatke i kriterijume, koji podrazumevaju umetničku vrednost i autentičnost, idejnu celovitost, promišljenost umetničke ideje u kontekstu opšte teme Trijenala, umetničku i tehničku razrađenost ideje, mogućnost realizacije, kao i budžetska usklađenost sa realizacijom.

Bonus video: Svetska izložba u Dubaiju, roboti, usluga, animacija, turisti, posetioci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar