Narodni muzej Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vlada Srbije imenovala je na poslednjoj sednici predsednika i članove Upravnog odbora Narodnog muzeja u Beogradu.

Odluka o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Narodnog muzeja u Beogradu doneta je na sednici pretposlednjeg dana 2022. godine, a rešenje, s potpisom prvog potpredsednika Ivice Dačića, u međuvremenu je objavljeno u „Službenom glasniku“.

Za predsednika Upravnog odbora Narodnog muzeja u Beogradu ponovo je imenovan redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i nekadašnji ambasador Srbije i Jugoslavije u Unesku, Turskoj, Azerbejdžanu i Vatikanu Darko Tanasković.

Darko Tanasković
Foto: Medija centar Beograd

Osim Tanaskovića za članove UO Narodnog muzeja imenovani su redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Igor Borozan, potom redovni profesor i prodekan za međunarodnu saradnju Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu Jelena Todorović, istoričar umetnosti – naučni savetnik Danica Popović i muzejski savetnik u Narodnom muzeju Andrej Starović.

Upravni odbor Narodnog muzeja, kako stoji na sajtu ove institucije, upravlja radom Narodnog muzeja, utvrđuje i donosi osnovne dokumente koji definišu delatnost muzeja, poslovnu i razvojnu politiku, godišnje programe i finasijske planove rada, statusna pitanja.

Već deset godina na čelu Narodnog muzeja je Bojana Borić Brešković.

Bonus video: Ponovo radi teatar-muzej

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar