fdu
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Manifestacija "Producentski dan" sa izložbama, masterklasovima, predstavljanjem radova i koncertima zakazana je za 25. i 26. jun na Fakultetu dramskih umetnosti, saopštili su organizatori, studenti završne godine Katedre za filmsku i televizijsku produkciju FDU.

Program 16. izdanja “Producentskog dana” poklapa se sa proslavom jubilarne 60. godišnjice Katedre za filmsku i televizijsku produkciju na FDU, a na manifestaciju su kao gosti pozvani studenti i profesori Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Program je koncipiran tako da će prvog dana posetioci moći da isprate izložbu „60 godina Katedre za filmsku i televizijsku produkciju“, tri masteklasa renomiranih producenata iz Srbije i Hrvatske, kao i autorske radove studenata ADU, dok će se drugog dana svojim radovima predstaviti studenti svih godina filmske i televizijske produkcije FDU, posle čega sledi dodela nagrada i muzički program, saopštili su organizatori.

Producentski dan na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu
Foto:Promo/FDU

Tema manifestacije pod sloganom „Producenti nisu mrtvi“ je meksički karneval, a filmski i edukativni programi biće propraćeni živim svirkama lokalnih pank rok bendova. Organizaciju čine studenti četvrte godine Janko Đurić, Lazar Ivanović, Kosta Ilić, Nađa Mandić, Ratko Obrenov, Anđela Radojević, Tanasije Raković, Savina Smederevac, Jelena Stevanović, Mijat Cmiljanić i Bojana Conić uz mentorstvo profesorke filmske produkcije Jelene Mitrović.

„Producentski dan“, završni rad studenata filmske i televizijske produkcije, festival studentskih ostvarenja i praznik producentske profesije tradicionalno se održava od 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Cilj manifestacije je da predstavi studente i njihove radove, kao i da okupi alumnije katedre koji već 60 godina oblikuju domaću i svetsku kulturnu, medijsku i umetničku scenu, podsećaju organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar