Narodno pozorište Foto:Promo/Narodno pozorište

Promocija knjige profesora i nekadašnjeg soliste Opere nacionalnog teatra Vladimira Jovanovića "100 godina Opere Narodnog pozorišta" biće održana večeras od 19 časova na Velikoj sceni nacionalnog teatra, saopšteno je iz ove institucije.

Knjiga osvetljava veoma vredan repertoarski i izvođački doprinos beogradskih operskih umetnika evropskoj operskoj reprodukciji u drugoj polovini 20. veka.

O ovoj knjizi na večerašnjem predstavljanju govoriće, osim autora, i primadone Milka Stojanović, Breda Kalef i Radmila Smiljanić, muzikolog dr Branka Radović, direktorka Opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš Petrović i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac.

U umetničkom delu programa učestvuju prvaci opere Narodnog pozorišta i polaznici operskog studija „Borislav Popović“, a reditelj je Ivana Dragutinović Maričić.

Dragocena monografija „100 godina Opere Narodnog pozorišta u Beogradu“ predstavlja deo našeg kulturnog i muzičkog života u poslednjih stotinu godina, ali i značajnu dokumentarnu građa o inostranim gostovanjima i uspesima Opere Narodnog pozorišta u Beogradu u periodu od 1939. do 2017. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare