Prevara sa nepostojećom autorkom Anom Miloš, koja je sada definitivno otkrivena, nakon što je izdavačka kuća „Plato“ objavila knjigu „Po zanimanju: Ana Miloš“ Miloša K. Ilića, sada razotkriva brojne druge posledice tog čina.

Lažna Ana Miloš, prijateljica pisca Miloša K. Ilića, kreatora ove „književne prevare“, gostovala je tokom godina u raznim emisijama, između ostalog bila je 2021. i u podcastu „Nevermajnd“ Magdalene Belić i Milana Vukelića, koji se emitovao na našem portalu.

Razgovor je bio posvećen tada aktuelnoj knjizi „Kraj raspusta i druge priče“ (Booka, 2021), ali i novoj „spisateljskoj sceni mladih žena koje dolaze“. Zanimljivo je da su tri poznate spisateljice napisale preporuku na koricama knjige, u pitanju su Lana Bastašić, Milica Vučković i Ana Vučković, verovatno ne znajući o kome se zaista radi.

– Sve tri su izuzetne na svoj način, veoma mi znači, jer su one prepoznate od strane publike i izdavača. Znači mi da budem u tom košu – rekla je tada u emisiji lažna Ana Miloš.

Ona je pričala detaljno o „svojoj“ knjizi, i videlo se da je dobro savladala gradivo.

– Moje junakinje pokušavaju da se uklope u uloge koje im društvo nameće. I samoća, i emotivne nestabilnosti… Ti junaci postoje i u mom okruženju, ja ne izmišljam, samo prenosim ono što vidim – konstatovala je prijateljica pravog autora knjige, Miloša K. Ilića.

Dokaz koliko dugo već traje ova obmana književne javnosti, je da je lažna Ana Miloš dobila nagradu za kratku priču „Miodrag Borisavljević“ još davne 2016. godine. Novčani iznos nagrade je bio 50.000 dinara.

Bonus video: 45. Međunarodni sajam knjiga – Interliber

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar