Srđan Popov Foto: Iva Tanackovic

Beogradski kantautor Srđan Popov preminuo je u 47. godini, saopštio je Menart.

Popov je preminuo nakon kratke i teške bolesti 23. septembra, a muzičar će biti sahranjen u petak, 13. oktobra na Novom groblju, dodaju iz ove izdavačke kuće.

Srđan Popov bio je multuinstrumentalista, koji je svirao violinu, gitaru i bas. Rođen 11. marta 1976. godine još kao tinejdžer je zavoleo rokabili muziku. Kad mu je bilo 15 godina osnovao je prvi bend u kojem je pevao obrade muzičkih hitova iz pedesetih godina 20. veka.

Jedan je od prvih polaznika tada novoustanovljenog Džez odseka Muzičke škole „Stanković“, gde mu je profesorka bila Vladana Marković, koja je preminula pre dve godine.

U bendu 16 Tons Popov je svirao i pevao obrade stranih tako i domaćih kompozicija i nastupao po beogradskim klubovima.

Nakon povratka iz Kanade, počeo je da radi autorske kompozicije pod uticajem grupe Vaya Con Dios. Album autorskih pesama „Crni kabare“ objavljen je prošle godine.

Potom je, pod uticajem grupa poput Stray Cats, odučio da osmisli svoj izbor starih domaćih hitova, s posebnim osvrtom na dela Darka Kraljića, kao i prepeve čuvenih kompozicija Roka Granate, Čaka Berija, a rezultat je bilo prošlogodišnje izdanje „Swing 011“. Na tom albumu bila je i jedna autorska pesma – „Stari kontrabas“.

Bonus video: Komemoracija Davidu Albahariju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar