Bratislav Slavković Keša Foto:Screenshot/Youtube(/RTV Kragujevac

Poznati glumac kragujevačkog Knjaževsko srpskog teatra Bratislav Slavković Keša preminuo je danas posle kraće bolesti u 76 godini.

Bratislav Slavković bio je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih kragujevačkih glumaca, a skoro čitavu svoju karijeru proveo je u rodnom Kragujevcu kao član ansambla prvog srpskog pozorišta.

Odigrao je više od 200 uloga u pozorištu, glumio u filmovima i serijama, a sa svojim matičnim pozorištem nastavio je saradnju igrajući u predstavama i posle odlaska u penziju. Aktivno je sve do pandemije snimao za domaću televizijsku i serijsku produkciju.

Pripadao je glumačkoj generaciji u kojoj su između ostalih bili MIrko Babić i Ljubomir Ubavkić Pendula, zahvaljujući kojoj je kragujevačko pozorište postalo prepoznatljivo u zemlji i regionu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bratislav Slavković Keša govorio je za naš portal u novembru prošle godine, kada je preminuo doajen kragujevačkog glumišta Mirko Babić, koji mu je bio kum na venčanju. On je tada sa čitaocima podelio kakav su odnos on i Mirko Babić imali prema predstavama koje pripremaju i rade.

„Mi smo živeli za predstavu, imali smo tu radost stvaranja. Mirko je uvek insistirao da napravimo, pre svega dobru predstavu u celini, govoreći da glumcu ništa ne vredi da odigra dobru ulogu, ako je predstava loša. To je bilo naše pravilo, a u tome se se ogleda samo jedan deo njegove veličine. Znali smo satima da ostanemoposle probe u pozorištu i raspravljamo o predstavi gde i šta možemo da popravimo. Eto, takav je bio, ceo se davao pozorištu“, prisetio se Slavković u novembru prošle godine.

Keša je slovio za omiljenog kragujevačkog boema, a bio je i višedecenijski simbol urbanog Kragujevca. Vreme i mesto sahrane Bratislava Slavkovića, biće naknadno objavljeni.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar