Branislav Bane Miljković Foto: Niskevesti.rs

Branislav Bane Miljković (1954) promoter, producent i najpoznatiji niški DJ preminuo je danas u 68. godini života. Ostaće upamćen po tome što je sa Dinjom i Mikijem Lazićem osnovao Disko 13. Bio je promoter roka i džeza u preko 3000 radio i TV emisija. Snimao je džinglove, organizovao koncerte, modne revije, radio kao voditelj na mnogim revijama i festivalima, osnivač je Jazz cluba Naissus.

Svoju karijeru počeo je 1969. na Radio Nišu , a od 70-ih do danas ima preko 7000 izvedenih DJ programa, pišu „Niške Vesti“.

Prošao je obuku u londonskom Roger Squier Centru za profesionalne didžejeve i gostovao u diskotekama u Španiji, Sloveniji, piše u njegovoj bogatoj biografiji.

U produkciji dolina Hippy objavio je 13 CD – a sa muzikom iz niškog Diska 13. Bio je vlasnik velike kolekcije ploča i CD – a , kao i obimne muzičke biblioteke.

U znak sećanja na Baneta Miljkovića na Niškoj televiziji biće prikazan film „Ceo svet u jednoj dolini“ u kome je i on govorio o nekadašnjem Nišu i ulici koja je bila mesto susreta niške omladine sedamdesetih godina. Film će biti prikazan večeras od 19 časova, a možete ga pogledati i na Niškim Vestima.

Bonus video – Rok kamp za devojčice – prvi put na Nišvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar