Foto: Promo/MCF

Dokumentarac o Pavarotiju, nagrađena norveška drama sa ovogodišnjeg Berlinskog festivala, novi film braće Darden i Robera Gedigijana samo su neka od 65 ostvarenja najavljenih za prvi onlajn filmski festival Moj OFF koji će biti održan od 27. marta do 10. aprila za sve korisnike interneta u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Igrani i dokumentarni filmovi iz celog sveta, kako za odrasle tako i za decu i tinejdžere, biće prikazani na jednoj virtuelnoj „lokaciji“ počev od 27. marta. Biće podeljeni u pet programskih celina: Velikani filma, Kids fest predstavlja, Porodična avantura, Dokumentarni vrhunci i Viđeno neviđeno, najavili su organizatori iz „Megakom filma“.

Kadar iz filma „Napolje i konje kradu“, Foto: Promo/MCF

Sem nekih od najzapaženijih filmova sa ovogodišnjih i prošlogodišnjih festivala (uključujući i 48. FEST i 25. FAF), Moj OFF će publici ponuditi i neke premijere, poput norveške drame „Napolje i konje kradu“ (Ut og stjæle hester/ Out Stealing Horses) Hansa Petera Molanda sa Stelanom Skarsgardom u ulozi udovca kome će slučajan susret vratiti uspomene iz prošlosti.

Film je u februaru nagrađen Srebrnim medvedom za umetnički doprinos na Berlinskom filmskom festivalu.

Kadar iz filma „Pritka“, Foto: Promo/MCF

Gledaoci će premijerno moći da vide i film „Pritka“ (Dylda / Beanpole) Kantemira Balagova o dvema devojkama koje tragaju za smislom i nadom u razrušenom Lenjingradu 1945.

Film je nagrađen za režiju u okviru programa Izvestan pogled u Kanu.

Kadar iz filma „Gloria Mundi“, Foto: Promo/MCF

Organizatori ističu i belgijski film „Mladi Ahmed“ (Le jeune Ahmed) braće Darden, nagrađen režijom u Kanu prošle godine, o dečaku koji radikalno shvata Kuran i planira da ubije nastavnicu, kao i francusko-italijansku dramu „Gloria Mundi“ Robera Gedigijana o mladoj majci kojoj se u život vraća otac, bivši zatvorenik. Za ulogu majke Arijana Askarid je nagrađena Peharom Volpi za najbolju glumicu u Veneciji prošle godine.

Kao što je ranije najavljeno, na programu će biti i filmovi „Parazit“ Bonga Đun-hoa, pobednik Festa „Nevidljivi život“ iz Brazila i pobednik FAF-a, „Martin Idn“ iz Italije.

Među brojnim porodičnim avanturama biće prikazani neki od prošlogodišnjih sinhronizovanih animiranih hitova kao što su „Vilijeva planeta“, „Ko se boji vuka još“ i „Tajni agent Mjau“, kao i filmovi sa popularnog dečijeg festivala KIDS FEST poput fantazije „Abigejl“.

U okviru programa Dokumentarni vrhunci domaća „onlajn“ publika imaće priliku da vidi filmski portret „Pavaroti“ nagrađivanog reditelja Rona Hauarda o slavom tenoru.

 

U okviru programskog dela Velikani filma naći će se po tri najznačajnija naslova trojice čuvenih reditelja: Kšištofa Kišlovskog (Tri boje: Plavo, Belo, Crveno), Dejvid Linča (Tvin Piks) i Federika Felinija (Sladak život).
Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festivalu, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana, dodaju iz “Megakoma”, kojima su se u organizovanju festivala priključili Kombank dvorana, Cine Grand i bioskop Vilin grad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram