Foto: Promo

Distributerska kuća "Megakom" organizovaće od 27. marta besplatan onlajn filmski festival na kojem će biti prikazane svetske premijere, uključujući pobednički film Festa i dobitnika Oskara.

U okviru dvonedeljnog festivala nazvanog Moj OFF (Online filmski festival) biće prikazano preko 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, koja su imala premijere na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. Festivalu autorskog filma (FAF), uključujući „Nevidljivi život“ nagrađen Beogradskim pobednikom za najbolji film Festa kao i „Martin Eden“, ovenčan Nagradom „Gordan Mihić“ za najbolji scenario FAF-a.

Pročitajte još:

Pored navedenih, na programu će biti i južnokorejski „Parazit“, osvajač Oskara za najbolji film, strani film, režiju i originalni scenario, saopštili su organizatori.

Filmovi pristigli iz Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA i CPH DOX, naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i tri reprizna filma, uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festivalu, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana, dodaju iz „Megakoma“, kojima su se u organizovanju festivala priključili Kombank dvorana, Cine Grand i bioskop Vilin grad.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledoci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram